
Nem og mættende madtærte - galette med gråærter, ærtemel, to slags kål og svampe. Top tærten med lynsyltede rødløg, som et godt modspil til de fyldige smage.
Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 t
Opskriften giver til 4 personer
Ingredienser
Dej:
- 75 g smør
- 100 g hvedemel
- 50 g Dansk Ærtemel
- en knivspids salt
- 3/4 dl yoghurt naturel (1,5 % fedt)
- 1 sammenpisket æg til pensling
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
- 3 spsk cremefraiche 38%
- 100 g Arla Unika Havgus 12
- Salt og peber
- 100 g grønkål (uden stilk)
- ¼ spidskål
- 100 g champignon
- skal fra 1 økologisk citron
Syltede rødløg:
- 1 lille rødløg
- ½ dl eddike
- ½ dl sukker
- ½ dl vand
- 2 laurbær blade
- ½ tsk peberkorn
Fremgangsmåde
Dagen før:
- Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
På dagen:
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra
- Lav de syltede rødløg imens. Pil løg og skær det i både. Rør eddike, sukker og vand sammen i en gryde og bring det i kog. Kom løgbådene, laurbærblade og peberkorn i lagen, og kog ca. 30 sek. Tag gryden af varmen og lad løg køle af i lagen
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Smuldr smørret i mel og salt til det har et rasp lignende udseende. Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet, i mens du laver fyldet.
- Rens champignon for evt. snavs og skær i skiver. Steg dem gyldne på en pande i lidt olie. Læg dem til side.
- Snit spidskål fint og pluk grønkålen i mindre stykker. Steg det kort på en varm pande i lidt olie til kålen falder sammen.
- Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i en stor cirkel. Læg den en bageplade beklædt med bagepapir.
- Smør cremefraiche ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne
- Riv osten på et rivejern og drys halvdelen over cremefraichen. Riv citronskal henover.
- Fordel kål, champignon og gråærter.
- Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med sammenpisket æg. Top med det sidste ost.
- Bag i ovnen 25-30 min.
Servér din galette tærte toppet med syltede rødløg og evt. friske urter.