Galette med gråærter, kål og svampe - Pure Dansk™

Galette med gråærter, kål og svampe

Af Pure Dansk™

Galette med gråærter, kål og svampe - Pure Dansk™

Nem og mættende madtærte - galette med gråærter, ærtemel, to slags kål og svampe. Top tærten med lynsyltede rødløg, som et godt modspil til de fyldige smage. 

Forberedelse 30 min / Tilberedning 30 min / I alt 1 t 
Opskriften giver til 4 personer 

Ingredienser 

Dej:

  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel 
  • 50 g Dansk Ærtemel
  • en knivspids salt
  • 3/4 dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 sammenpisket æg til pensling 
    Fyld:
    • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
    • 3 spsk cremefraiche 38% 
    • 100 g Arla Unika Havgus 12 
    • Salt og peber
    • 100 g grønkål (uden stilk)
    • ¼ spidskål
    • 100 g champignon
    • skal fra 1 økologisk citron 

    Syltede rødløg:

    • 1 lille rødløg
    • ½ dl eddike
    • ½ dl sukker
    • ½ dl vand
    • 2 laurbær blade
    • ½ tsk peberkorn

    Fremgangsmåde

    Dagen før: 

    1. Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 

    På dagen:

    1. Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra
    2. Lav de syltede rødløg imens. Pil løg og skær det i både. Rør eddike, sukker og vand sammen i en gryde og bring det i kog. Kom løgbådene, laurbærblade og peberkorn i lagen, og kog ca. 30 sek. Tag gryden af varmen og lad løg køle af i lagen
    3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
    4. Smuldr smørret i mel og salt til det har et rasp lignende udseende. Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet, i mens du laver fyldet.
    5. Rens champignon for evt. snavs og skær i skiver. Steg dem gyldne på en pande i lidt olie. Læg dem til side.
    6. Snit spidskål fint og pluk grønkålen i mindre stykker. Steg det kort på en varm pande i lidt olie til kålen falder sammen.
    7. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i en stor cirkel. Læg den en bageplade beklædt med bagepapir.
    8. Smør cremefraiche ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne
    9. Riv osten på et rivejern og drys halvdelen over cremefraichen. Riv citronskal henover.
    10. Fordel kål, champignon og gråærter.
    11. Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med sammenpisket æg. Top med det sidste ost.
    12. Bag i ovnen 25-30 min.  

      Servér din galette tærte toppet med syltede rødløg og evt. friske urter.