Galette med gråærter, kål og svampe

Af Pure Dansk™

Galette med gråærter, kål og svampe - Pure Dansk™
Galette med gråærter, kål og svampe - Pure Dansk™

Nem og mættende madtærte - galette med gråærter, ærtemel, to slags kål og svampe. Top tærten med lynsyltede rødløg, som et godt modspil til de fyldige smage.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Gråærter.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Galette med gråærter, kål og svampe

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

Dej

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 100 g hvedemel 
  • 75 g smør
  • 1 knivspids salt
  • 3/4 dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 sammenpisket æg til pensling 
  • Fyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 3 spsk cremefraiche 38% 
  • 100 g Vesterhavsost, Arla Unika havgus 12 eller anden fast ost.  
  • 100 g grønkål (uden stilk)
  • ¼ spidskål
  • 100 g champignon
  • Skal fra 1 økologisk citron 
  • Syltede rødløg

  • 1 lille rødløg
  • ½ dl eddike
  • ½ dl sukker
  • ½ dl vand
  • 2 laurbær blade
  • ½ tsk. peberkorn
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Gråærterne i 30-35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
  • Lav de syltede rødløg imens. Pil løg og skær det i både. Rør eddike, sukker og vand sammen i en gryde og bring det i kog. Kom løgbådene, laurbærblade og peberkorn i lagen, og kog ca. 30 sek. Tag gryden af varmen og lad løg køle af i lagen.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Smuldr smørret i mel og salt til det har et rasp lignende udseende. Tilsæt yoghurt og saml dejen. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet, i mens du laver fyldet.
  • Rens champignon for evt. snavs og skær i skiver. Steg dem gyldne på en pande i lidt olie. Læg dem til side.
  • Snit spidskål fint og pluk grønkålen i mindre stykker. Steg det kort på en varm pande i lidt olie til kålen falder sammen.
  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud i en stor cirkel. Læg den en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Smør cremefraiche ud i en stor cirkel på dejen, som hvis du lavede en pizza, men ikke helt ud til kanterne.
  • Riv osten på et rivejern og drys halvdelen over cremefraichen. Riv citronskal henover.
  • Fordel kål, champignon og gråærter.
  • Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for, at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud. Pensl kanterne med sammenpisket æg. Top med det sidste ost.
  • Bag i ovnen 25-30 min.
  • Serveringsforslag

    Servér din galette tærte toppet med syltede rødløg og evt. friske urter.

    Aftensmad Fransk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter