Chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner - Pure Dansk
chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner - Pure Dansk

Vores chili sin carne er et lækkert grønt alternativ til den klassiske chili con carne. De proteinrige bælgfrugter giver masser af smag, fylde og mæthed til retten. Vores danske hestebønner er anvendt som det danske alternativ til kidneybønner. De smager dejligt sammen med vores danske ingrid ærter, grøntsager og masser af varme krydderier i denne gryderet.

Fra mexicansk klassiker til hverdagsfavorit med danske bælgfrugter

Chili sin carne findes i utallige varianter, og mange versioner bruger udenlandske linser eller bønner. Her er det de danske Ingrid ærter og hestebønner, der løfter retten. Kombinationen giver både fylde og tekstur, samtidig med at retten får et lavere klimaaftryk.

Denne chili sin carne skiller sig ud med Ingrid ærter og hestebønner som plantebaserede proteinkilder. De giver en dyb, rund smag og en cremet konsistens, der gør kødet overflødigt.

Retten kombinerer krydret varme med nordiske råvarer, som gør den til en mættende og klimavenlig hverdagsfavorit, der passer perfekt til både kødfri dage og grøn aftensmad.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner og Danske Ingrid Ærter.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Chili sin carne med Ingrid ærter og hestebønner

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 3 fed hvidløg 
  • 2 løg 
  • 2 gulerødder 
  • ½ squash 
  • 1 peberfrugt 
  • 1 frisk chili eller 3 tsk. chilipulver alt efter styrke 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3½ dl vand
  • ½ terning grøntsagsboullion 
  • 1 dåse hakkede tomater 
  • 1 dåse tomatpuré 
  • 2 tsk. stødt koriander 
  • 3 tsk. spidskommen 
  • 2 tsk. paprika, mild  
  • ½ tsk. kanel 
  • 2 knivspids flagesalt 
  • Frisk kværnet sort peber 
  • Evt. 20-30 g mørk chokolade (70%) 
  • Friske koriander til topping  
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og ærterne.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skyl peberfrugt og squash, skræl gulerødder og skær i kvarte. 
  • Varm olie op i en gryde på middel varme, og tilsæt hakkede løg og hvidløg. Svits et par minutter til de er bløde
  • Tilsæt spidskommen, koriander, frisk chili eller chilipulver, paprika og kanel. Svits det hele af i et par minutter
  • Tilsæt squash, gulerødder og peberfrugt i gryden, og svits af i cirka 5 min. 
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, udblødte Ingrid ærter og hestebønner, vand og boullion 
  • Lad det simre i 50 minutter, til ærterne og hestebønnerne er helt kogte, og grøntsagerne er al dente.
  • Smag til med salt og peber og tilsæt evt. hakket mørk chokolade for en rund smag
  • Serveringsforslag

    Servér med creme fraiche og ris eller tortilla chips til og toppet med frisk koriander.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter