Juleboller med ærtemel

Af Pure Dansk™

Lækre juleboller med ærtemel, chokolade, appelsin og rosiner - Pure Dansk™
Fryseegnet
Fryseegnet
Lækre juleboller med ærtemel, chokolade, appelsin og rosiner - Pure Dansk™

Bløde krydrede juleboller med ærtemel, kardemomme, kanel, rosiner og chokolade. Smager af jule og kan spise både med og uden smør på.

Julens hyggeligste bagning med luftige juleboller 

Bag julens lækreste boller med et twist – lavet med proteinrigt ærtemel og varme julekrydderier som kanel og kardemomme. Perfekte til adventshygge, julefrokost eller som et mere nærende alternativ til klassisk julebag.

Kombinationen af plantebaseret mel og klassiske julekrydderier skaber en sund og mættende bolle, der passer perfekt til både morgenbordet og eftermiddagskaffen i december. Ærtemel tilføjer både mæthed og karakter til bollerne, som får sødme fra rosiner og krydret dybde fra klassiske julesmage. Kardemomme, kanel og rosiner skaber den velkendte julestemning, mens den gyldne skorpe og bløde midte gør dem uimodståelige lige fra morgenbordet til julefrokosten.

Et oplagt valg til dig, der elsker hjemmebag med lidt ekstra kvalitet - og et hyggeligt bageprojekt, som børnene kan være med til.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Juleboller med ærtemel

Antal
12 stk.
Tid
1 time og 20 minutter

Ingredienser

  • 1½ dl (210 g) Dansk Ærtemel
  • 6-7 dl hvedemel
  • 3½ dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 1½ tsk kardemomme 
  • 2½ tsk kanel
  • Skal af 1 appelsin 
  • 1 tsk salt 
  • 100 g blødt smør 
  • 80 g mørk Chokolade
  • 1 dl rosiner 
  • Perlesukker og hakket mandler eller hasselnødder til pynt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Rør sukker og gær ud i sødmælken, tilsæt ægget og pisk. 
  • Tilsæt hvedemel, ærtemel, kardemomme, kanel og revet appelsinskal og ælt til en ensartet dej i 5 minutter. Tilsæt salt og ælt yderligere 2 minutter. 
  • Skær smørret i tern og ælt det i dejen til den bliver blank og slipper skålens kanter. Tilsæt grofthakket chokolade og rosiner og ælt det hurtigt ind i dejen. 
  • Lad dejen hæve under et klæde til dobbelt størrelse, i ca. 30 minutter. 
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord, del den i 12 stykker og form dem til boller.
  • Placer bollerne tæt i en bradepande og lad dem efterhæve under et klæde i 20 minutter. Forvarm imens ovnen til 200° C alm. ovn. 
  • Pisk ægget og pensl bollerne med det, drys dem med perlesukker og hakkede nødder.
  • Bag bollerne i ca. 15-20 minutter. til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Nyd julebollerne lune med smør.

    Tip

    Velegnede til at fryse ned, hvis de ikke spises med det samme. 

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter