Koteletter i fad med gråærter

Af Pure Dansk™

Koteletter i fad med gråærter
Fryseegnet
Fryseegnet
Koteletter i fad med gråærter

Koteletter i fad er en klassiker i det danske køkken. Det er en nem og lækker hverdagsret med masser af grøntsager og bælgfrugter. Vi har tilsat gråærter i denne fyldige ovnret, som tilfører både mæthed, kostfibre og gode næringsstoffer. Smagfuld hverdagsret med bælgfrugter som er enkel at lave, da gråærterne kun skal udblødes og tilberedes i ovnen sammen med koteletterne og flødesaucen.

Klassiske koteletter i fad med et sundt twist fra danske gråærter

Saftige koteletter i fad med en smagfuld tomatsauce er en elsket middagsret i mange hjem – og når gråærter kommer med i fadet, får retten både ekstra næring, struktur og et moderne touch. 

Gråærter er ikke kun sunde og mættende – de er også med til at gøre retten mere bæredygtig, da du kan skære ned på kødet og i stedet tilføre de proteinrige gråærter. De danske bælgfrugter tilfører både fylde, kostfibre og en mild nøddesmag, der klæder den klassiske ret perfekt. 

En mættende hverdagsfavorit med et moderne twist og fokus på lokale, økologiske  råvarer. Så er det bare spørgsmålet, om du er mest til kartoffelmos eller ris til?

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Denne opskrift er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Koteletter i fad med gråærter

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

  • 150 g tørrede Danske Gråærter 
  • 4 nakkekoteletter  
  • 150 g bacon i tern
  • 3 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 4 gulerødder
  • 300 g svampe 
  • 100 g selleri uden skræl 
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 dl vand eller bouillon
  • 3 friske tomater, alternativt 1 dåse hakkede tomater
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk. sød paprika
  • 1 bundt friske krydderurter (kviste af rosmarin, timian eller salvie)
  • 4 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. worcestershiresauce
  • Friskkværnet peber
  • Salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og stil de udblødte gråærter til side. 
  • Pil løg og hvidløg, og hak det fint. 
  • Skræl selleri og gulerødder, og skær grøntsagerne i mindre tern. Skyld tomaterne og skær dem i tern. 
  • Rens svampene og skær dem i skiver. 
  • Skær bacon i mindre tern eller stykker.
  • Steg bacon langsomt i en sauterpande, og brun koteletterne i baconfedtet.
  • Tag koteletterne og bacon af panden, og læg det i et ildfast fad.
  • Brun svampene af i det tilbageværende fedt på panden. Hvis der ikke er nok fedtstof tilsæt 1 spsk. smør.
  • Tilsæt gulerødder, selleri, løg og hvidløg til svampene, og sautér det hele i 5 minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og paprika, og svits det i 2-3 minutter.
  • Tilsæt peber, hakkede tomater, udblødte gråærter, worcestershiresauce, soyasauce, laurbærblade, krydderurter, salt, vand og fløde.
  • Lad det simre i 10 minutter under låg. 
  • Hæld saucen og fyldet over koteletterne i det ildfaste fad. Sæt fadet midt i ovnen, og tilbered koteletterne i fad ved 185 grader varmluft i 45 minutter.
  • Lad retten hvile i 15 minutter, inden den serveres.
  • Serveringsforslag

    Servér dine koteletter med kartoffelmos eller ris.

    Tip

    Retten smager også dejligt med vores danske Ingrid ærter eller brune hestebønner.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter