Løgsuppe med Ingrid ærter

Af Pure Dansk

Løgsuppe med Ingrid ærter - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Løgsuppe med Ingrid ærter - Pure Dansk™

Simpel og varmende løgsuppe med god fylde og smag fra løg og Ingrid ærter. Servér med et sprødt stykke ostebrød til.

Fransk løgsuppe med Ingrid ærter og ostebrød

Fransk løgsuppe er kendt for sin dybe smag af karamelliserede løg, rig bouillon og det klassiske låg af gratineret ostebrød. Den sødmefulde smag fra karamelliserede løg møder det nøddeagtige præg fra ærterne i en varm og fyldig vegetarisk suppe. 

Søger du en nyfortolkning af klassisk fransk løgsuppe med fokus på nordiske, bæredygtige råvarer, er Ingrid ærter en oplagt ingrediens. Den kombinerer tradition med moderne, grøn og budgetvenlig hverdagsmad, der også gør det nemt at få flere sunde og nærende danske bælgfrugter ind i kosten.

En velgørende suppe, der egner sig godt til de kolde årstider, når du trænger til at få varme i krop og sjæl. 

Få tip til, hvordan du kan anvende kogevandet fra dine bælgfrugter som bouillon

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Denne opskrift er udviklet af Vores jord – din køkkenhave for Pure Dansk.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Løgsuppe med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

  • 100 g tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 kg zittauerløg
  • 3 fed hvidløg
  • Frisk timian, en håndfuld
  • 1 l grøntsagsfond
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk. smør
  • 1 spsk. olie
  • Tilbehør

  • 4 skiver brød 
  • 100 g revet ost 
  • Olivenolie
  • Eventuelt frisk timian 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Pil løgene og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint.
  • Kom smør og olie i en stor gryde. Kom løgene i gryden og steg dem ved middelvarme i 20-25 minutter, til de bliver gyldne og karamelliserer.
  • Tilsæt hvidvin og kog vinen ind. Det tager et par minutter. 
  • Tilsæt herefter grøntsagsfond og Ingrid ærter. Lad suppen simre i ca 30-35 minutter, til ærterne er møre. Smag suppen til med salt, peber og evt. lidt balsamicoglaze eller eddike for at give lidt syre.
  • Tænd ovnen på 230 C.
  • Dryp eller pensl brødene med lidt olivenolie, og top med revet ost. Bag i ovnen til osten er smeltet og gylden.
  • Serveringsforslag

    Top løgsuppen med lidt frisk timian og ostebrød eller servér brødet ved siden af. 

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter