Mazarinkage med gråærter

Af Pure Dansk™

Mazarinkage med gråærter
Mazarinkage med gråærter

Lækker mazarinkage med gråærter. De danske gråærter har noter af hasselnødder, kaffe og chokolade, hvilket passer perfekt i denne kage.

Mazarinkage med gråærter lyder måske usædvanligt, men det er kærlighed ved første bid!

Gråærter er på vej tilbage i det danske køkken, og her får du en genial måde at bruge dem i en elsket klassiker. Danske gråærter indeholder betydeligt mere plantebaseret protein, end hvedemel gør, og de er en fremragende kilde til kostfibre. Derfor kan det være et sundere valg at bage med danske gråærter.

Prøv denne opskrift på Mazarinkage med gråærter som alternativ til den traditionelle mazarinkage og opdag, hvordan gråærter kan give en blød, nøddeagtig fylde til din bagning.

Denne unikke opskrift på mazarinkage med gråærter kombinerer den karakteristiske saftige krumme og den velkendte mandelsmag med den milde sødme fra gråærter – en ægte dansk specialitet, som overrasker og imponerer. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som en dessert, der skiller sig ud!

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Denne opskrift er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Mazarinkage med gråærter

Antal
8-10 stykker
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 100 g tørrede Danske Gråærter 
  • 150 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 æg
  • 100 g mandelmel
  • 150 g marcipan
  • 75 g mørk chokolade
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. 
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne og kog i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra og sæt dem til side.
  • Pisk sukker godt sammen med blødt smør.
  • Tilsæt 2 æggeblommer, mens du pisker.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  • Kom de kogte ærter i en blender sammen med mandelmel og marcipan og blend det godt sammen.
  • Kom ærteblandingen i smør/sukker-blandingen og pisk det godt sammen
  • Vend til sidst de stive æggehvider forsigtigt i dejen.
  • Dejen er rimelig fast, hvilket den skal være.
  • Tænd ovnen på 175 C almindelig ovn 
  • Fordel dejen i en form, 20x20, beklædt med bagepapir eller smurt med smør. 
  • Bag kagen i cirka 30-35 minutter - pas på ikke at bage den for meget.
  • Lad kagen køle af, mens du smelter chokoladen i en vandbad 
  • Tip

    Kagen kan opbevares på køl, hvis du ikke spiser det hele med det samme. 

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter