
Pandekager med banan og ærtemel smager sødt og dejligt. Ærtemelets høje indhold af kostfibre er med til at give en god mæthedsfornemmelse og gøre bananpandekagerne sundere. De kan både serveres lune på morgenbordet, men er også en lækker snack til madpakken eller som dessert.
Forberedelse 1 t / Hævning 1 t 20 min / Tilberedning 20 min / Tid i alt 2 t 40 min
Denne opskrift giver 15 stk.
Ingredienser
- 1¼ dl Dansk Ærtemel
- 2 bananer
- 3 æg
- ½ dl havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- Knivspids salt
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
- Mos bananerne i en skål, kom æggene heri og blend det med en stavblender
- Tilsæt ærtemel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker og salt og blend til en ensartet masse
- Smelt smør på en pande og steg de små pandekager i 2-3 min på hver side
Nyd dem som de er, eller server dem med honningristet granola med linser, sirup og sæsonens frugt.