Pandekager med ærtemel

Pandekager med ærtemel

Af Pure Dansk

Pandekager med ærtemel

Pandekager med banan og ærtemel smager sødt og dejligt. Ærtemelets høje indhold af kostfibre er med til at give en god mæthedsfornemmelse. De kan både serveres lune på morgenbordet, men er også en lækker snack til madpakken eller som dessert.

 

Forberedelse 1 t / Hævning 1 t 20 min / Tilberedning 20 min / Tid i alt 2 t 40 min
Denne opskrift giver 15 stk.

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede Ingrid ærter – bliver til 1 ¼ dl Ingrid ærtemel
  • 2 bananer
  • 3 æg
  • ½ dl havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Knivspids salt
  • Smør til stegning

 

Fremgangsmåde

  1. Mos bananerne i en skål, kom æggene heri og blend det med en stavblender
  2. Kværn 1 dl tørrede Ingrid ærter med en kaffe- eller melkværn
  3. Tilsæt ærtemel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker og salt og blend til en ensartet masse
  4. Smelt smør på en pande og steg de små pandekager i 2-3 min på hver side

Nyd dem som de er, eller server dem med honningristet granola med linser, sirup og sæsonens frugt.