2 håndfuld krydderurter - fx purløg og persille eller hvad du lige har.
2 spsk. kapers
1 bundt grønne danske asparges
2 håndfuld frisk spinat
4 stykker laks
Salt
Skal fra 1 økologisk citron
Olie til stegning
1 god klat smør til stegning
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl Anicia linserne og kog i rigeligt letsaltet vand i ca. 25 min., til de er møre.
Tag laksestykkerne ud af køleskabet og salt stykkerne på begge sider. Læg laksen til side og lad det temperere en smule, inden du skal stege det.
Pil løg og hvidløg og hak det fint.
Varm en pande op med olie og steg løg og hvidløg til de er klare.
Bræk den nederste ende af aspargesene, hvor de knækker naturligt og skær dem i små skiver af ca. 1-2 cm.
Kom hakkede kapers, asparges, fløde og citronsaft i panden og lad det koge ind i 2-3 min.
Tilsæt de forkogte linser, og lad det simre i 5 minutter.
Hak spinat groft og vend det i. Smag til.
På en anden pande steges laksen. Varm en pande op til middelhøj varme og kom 2 spsk olie og en god klat smør på. Når smøren er smeltet og der er god varme på panden, lægges laksestykkerne på panden med skindsiden nedad. Det er vigtigt, at der kommer en stegelyd, når laksen lægges på, så du kommer til at stege dit laks og ikke koge på det.
Steg på skindsiden til skindet er gyldent og sprødt. Skru ned for varmen og steg det kort på de resterende side, til laksen er gennemtilberedt. Krydre med peber.
Anret fisken på den cremede linsebund med asparges og top med friske krydderurter og citronskal.
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.