Wraps med stegte krydrede Ingrid ærter og grønt - Pure Dansk™

Wraps med stegte krydrede Ingrid ærter og grønt

Af Pure Dansk™

Wraps med stegte krydrede Ingrid ærter og grønt - Pure Dansk™

Krydrede Ingrid ærter og grønt er nemt og lækkert i wraps. Det er en god opskrift til at få brugt dine rester i køleskabet og undgå madspild.  

Forberedelse 25 min / Tilberedning 15 min / I alt 40 min
Opskriften giver til 2 personer 

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 
  • 4 tortilla wraps
  • 5-6 cherrytomater eller alm. tomater 
  • 4 forårsløg eller 1 porre 
  • 100 g salat, spinat eller grønkål 
  • 1 stærk chili eller peberfrugt 
  • Olie til stegning 
  • 1 tsk oregano, spidskommen, røget paprika og  hvidsløgspulver (alternativt 1 fed hvidløg)
  • ½ tsk cayennepeber 
  • Salt og peber
  • Lynsyltede rødløg 

Dressing 

  • 100 g cremefraiche
  • 1 håndfuld friske krydderurter gerne blandet, f.eks. persille, koriander, timian. Alternativt tørrede krydderier 
  • ½ citron, saft og skal 
  • Salt og peber 

Fremgangsmåde

Minimum 12 timer før eller dagen før:
  1. Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer, for at forkorte kogetiden.  
På dagen: 
  1.  Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 25-30 minutter. Hæld vandet fra.
  2. Skyl og hak de friske krydderurter. Bland cremefraiche med krydderurterne, saft og fintrevet skal fra citronen, salt og peber. Stil din dressing på køl. 
  3. Skyl og skær forårsløg, tomater og chili i mundrette stykker.
  4. Steg de kogte Ingrid ærter i lidt olie sammen med krydderier og forårsløg ved middelvarme i 8-10 minutter. 
  5. Skyl salaten
  6. Lun wraps i ovnen eller på en pande. 
  7. Kom dressing på den lune wrap, fyld med krydrede stegte Ingrid ærter og forårsløg, tomater, salat og chili. Top med syltede rødløg

Denne opskrift kan du lave med de grøntsagsrester du har i køleskabet. 

Danske Ingrid Ærter

Den danske Ingrid ært har en fast struktur og intens ærtesmag. Efterfulgt af en let sødme og nøddeagtig smag med noter af majs.

→ Køb Danske Ingrid Ærter