Vegetarisk paprikagryde med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Vegetarisk paprikagryde med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Fryseegnet
Fryseegnet
Vegetarisk paprikagryde med Ingrid ærter

Denne lækre vegetariske paprikagryde er perfekt til vinteren. Den er fyldt med smag fra løg, champignon, peberfrugt, paprika og Ingrid ærter. Vegetarisk paprikagryde er perfekt til dig, som gerne vil skære ned på kødet – men samtidig gerne vil servere en gryderet, som hele familien vil elske. Gryderetten er tilberedt i ovnen, hvilket gør den nem at lave.

Varm vegetargryde med danske Ingrid ærter i centrum

Når mad skal være både bæredygtig og velsmagende, er lokaldyrkede Ingrid ærter et ideelt valg. Her kombineres de med røget paprika, cremet tomat, svampe og grøntsager i en plantebaseret gryderet, der varmer både krop og sjæl.

Med sauterede grøntsager, fløjlsblød paprika og proteinrige Ingrid ærter får du en vegetarmiddag, der både er mættende og fuld af umami. En gryderet, der egner sig perfekt til madplanen og kan varieres med sæsonens grøntsager.

Paprikagryde går hånd i hånd med en blød og mild kartoffelmos toppet med friskhakket persille.

Velegnet til både hverdag og gæstemiddag, hvor der er fokus på grønne råvarer og bælgfrugter fra dansk jord. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Vegetarisk paprikagryde med Ingrid ærter

Antal
4 Personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 155 g tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g brune champignon
  • 2 røde peberfrugter
  • 20 g smør
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. timian
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. soltørrede tomater, hakkede
  • 500 ml passata
  • 2,5 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter, og sæt dem i blød i en skål med rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne, og kog dem i 25-30 minutter i letsaltet vand. Hæld kogevandet fra de kogte ærter, og stil dem til side
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i tern og champignon i skiver, og kom det i et ildfast fad.
  • Tilføj smør, paprika, røget paprika, tomatpuré, timian, soyasauce og soltørrede tomater. 
  • Tilbered retten i ovnen i 15 minutter. Tag fadet ud og tilsæt ca. 350 g kogte Ingrid ærter, passata og piskefløde, og smag til med salt og peber.
  • Rør det hele godt rundt, og stil paprikagryden tilbage i ovnen. Bag retten i yderligere 20-30 minutter. 
  • Server paprikagryden med Ingrid ærter sammen med en luftig kartoffelmos.
  • Serveringsforslag

    Servér med kartoffelmos og friskhakket persille.

    Tip

    Du behøver ikke koge Ingrid ærterne først i denne ret. Du kan nøjes med at udbløde dem, og tilsætte dem direkte i paprikasaucen. Husk, at tilsætte mere væske i ovnretten, og lad de udblødte Ingrid ærter koge med i retten i ca. 30 minutter, til de er tilberedte.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter