
Waldorfsalaten med danske hestebønner er en ny fortolkning af den klassiske på julebordet eller som en mættende og dejlig salat. Hestebønnerne tilføjer bid, og gør salaten en anelse sundere med kostfibre og protein
Forberedelse 30 min / Tilberedning 5 min / I alt 35 min.
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
- 75 g valnødder
- 3 stængler bladselleri
- 2 æble
- 150 g grønne vindruer
- 1 dl creme fraiche 18 %
- ½ dl piskefløde
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. æblecidereddike
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl hestebønnerne, og sæt i blød i rigeligt vand, minimum 12 timer, eventuelt natten om.
- Kog hestebønnerne i nyt vand i 30-35 minutter, til de stadig har en smule bid. Hæld vandet fra og køl af
- Skyl og skær bladselleri i tynde skiver og hak valnødderne
- Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt
- Skyl æbler og skær i små tern, og halvér vindruerne
- Skær hestebønnerne i halve og vend sammen med valnødder, æbler, bladselleri og vindruer i en skål.
- Rør creme fraiche, piskefløde, eddike og sukker sammen til en dressing og smag til med salt og peber.
- Vend dressingen i salaten og servér