Waldorfsalat med hestebønner

Af Pure Dansk™

Waldorfsalat med danske hestebønner
Waldorfsalat med danske hestebønner

Waldorfsalaten med hestebønner er en ny fortolkning af den klassiske på julebordet eller som en mættende og dejlig salat. Hestebønnerne tilføjer bid, og gør salaten en anelse sundere med kostfibre og protein.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Waldorfsalat med hestebønner

Tid
35 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 75 g valnødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 2 æble
  • 150 g grønne vindruer
  • Dressing

  • 1 dl creme fraiche 18 %
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer.
  • Kog hestebønnerne i nyt vand i 30-35 minutter, til de stadig har en smule bid. Hæld vandet fra og køl af
  • Skyl og skær bladselleri i tynde skiver og hak valnødderne.
  • Sæt et par valnøddekerner og blade fra bladselleri til side til pynt.
  • Skyl æbler og skær i små tern, og halvér vindruerne.
  • Skær hestebønnerne i halve og vend sammen med valnødder, æbler, bladselleri og vindruer i en skål.
  • Rør creme fraiche, piskefløde, eddike og sukker sammen til en dressing og smag til med salt og peber. 
  • Vend dressingen i salaten og servér.
  • Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter