Wellington med Anicia linser og svampe

Af Pure Dansk™

Wellington med Anicia linser og svampe - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Wellington med Anicia linser og svampe - Pure Dansk™

Vegetarisk beef wellington med Anicia linser, hvor smagen stadig sidder lige i skabet smagt til med svampe, rosmarin, timian og rødvin. Servér med en brun sauce lavet af kogevandet fra Anicia linserne.

Et sofistikeret alternativ til den traditionelle Beef Wellington

Wellington med Anicia-linser og svampe er et plantebaseret mesterværk til gæstemenuen. Sprød butterdej, dyb umamismag og danskdyrkede råvarer løfter den klassiske ret til nye højder. Kombinationen af danske Anicia-linser og svampe danner et smagfuldt og saftigt fyld, pakket ind i gylden, sprød butterdej. Anicia-linserne tilfører både struktur og protein, mens svampene bringer dybde og kompleksitet. 

Lad retten spille hovedrollen til gæstemiddag, nytår eller en særlig anledning, hvor smag, præsentation og bæredygtighed skal gå hånd i hånd. Linserne tilføjer protein og dybde, mens svampene giver umami og saftighed. En plantebaseret festret, der er budgetvenlig og smager af gourmet, og en vegetarisk hovedret, der ikke går på kompromis med elegance eller smag.

Mange vil måske tøve lidt med at kaste sig at skulle lave en Wellington, men denne her opskrift med Anicia i stedet for kød er nem at gå til og belønner dig som kok med en middag, der både ser eksklusiv ud og smager fantastisk. Et oplagt valg til vegetariske nytårsmenuer, fødselsdage eller gourmetaftener, hvor madglæde og æstetik skal gå op i en højere enhed.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Wellington med Anicia linser og svampe

Antal
4 personer
Tid
1 time

Ingredienser

Wellington

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 rulle butterdej
  • 300 g svampe (mix eller brune champignon) 
  • 200 g frisk spinat  
  • 2½ store løg 
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 dl rødvin
  • 1 citron, saften
  • ½ dl fløde 
  • Salt og peber
  • 1 æg til pensling 
  • Brun sauce 

  • 2 spsk. smør
  • 2½ dl kogevand fra Danske Anicia linser
  • 3 spsk. mel
  • 1 dl grøntsagsboullion 
  • ½ dl fløde 
  • ½ dl rødvin
  • Salt og peber
  • Et par blade frisk timian og rosmarin
  • Sovsekulør for brun farve
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt vand i ca. 25 minutter. Sigt vandet fra og gem det til brun sauce.
  • Skær løg i tynde strimler, og steg dem i 1 spsk olivenolie ved lav varme, til de er brunet. Tager ca. 20 minutter. 
  • Tilsæt vinen, og lad det koge helt ind. Lad det køle af. 
  • Hak svampene fint, og steg dem ved høj varme i en pande med 1 spsk olie i et par minutter. Krydr med salt, peber og saften fra citronen. 
  • Bland de kogte linser, timian, rosmarin, spinat, løg og fløde på panden. Steg af i et par minutter.
  • Skyl ikke panden bagefter, hvis du vil lave sauce.
  • Rul butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Skær strimler ind mod midten af butterdejen, som kan foldes ind over midten. Fordel blandingen på midten af butterdejen. Læg skiftevis strimlerne af butterdej over hinanden, så det bliver "flettet". (Se evt., hvordan du fletter i videoen nederst på siden)
  • Pensl med et pisket æg, og bag din wellington i ovnen i 30-35 min. ved 200 °C.  
  • Brun sauce 

  • Smelt smør i panden, hvori du har lavet Wellington fyldet. Der er masser af smag. 
  • Tilsæt mel og rør rundt, så der kommer en kugle af smør og mel.
  • Tilsæt Anicia kogevandet, og pisk til melkuglerne er forsvundet. 
  • Rør boullion, fløde og rødvin i saucen og skru op for varmen.
  • Smag til med salt, peber og ekstra kviste af rosmarin og timian, og lad det koge lidt op under omrøring.
  • Tilsæt evt. sukker for sødme og sovsekulør for ekstra brun farve
  • Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter