Æbleskiver med ærtemel - Pure Dansk™

Æbleskiver med ærtemel

Af Pure Dansk™

Æbleskiver med ærtemel - Pure Dansk™

Luftige og klassiske æbleskiver med ærtemel og kærnemælk. Ærtemelet tilfører en dejlig svampet tekstur til æbleskiverne. Perfekte til eftermiddagskaffen og julehyggen. 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 20 min / I alt 30 min
Opskriften giver 20 stk

Ingredienser 

  • 4 mellemstore æg (deles i blommer og hvider)
  • 5 dl kærnemælk
  • 100 g Dansk Ærtemel
  • 200 g hvedemel
  • 1 økologisk citron, skallen herfra
  • 4 spsk sukker
  • ½ tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knivspids flagesalt
  • Smør, til stegning

Forslag til tilbehør:

 

Fremgangsmåde

  1. Del æggene i æggehvider og blommer i 2 seperate skåle.
  2. Riv skallen fra citronen i skålen med æggeblommer og hæld kærnemælken i skålen. Pisk ingredienserne sammen med en elpisker.
  3. Hæld krydderier, salt, sukker, hvedemel, ærtemel og natron i skålen med æg og kærnemælk og pisk indtil der ikke er nogle klumper i dejen.
  4. Pisk æggehviderne til en fast skum med en elpisker. Test ved at vende skålen på hovedet, æggehviderne skal sidde fast i skålen.
  5. Æggehvideskummet skal forsigtigt vendes i dejen, så luften ikke slås ud. Brug evt. en spatel når skummet vendes i.
  6. Varm æbleskivepanden op og pensl den med smør.
  7. Når panden er varm og smøret syder, placeres dejen i hullerne med en spiseske. Cirka 2 spiseskeer pr. hul, så der er 0,5 cm til kanten.
  8. Når kanten på æbleskiverne ser brunet ud, vendes de en kvart omgang. Brug evt. spisepinde eller træspyd til formålet.
  9. Fyld mere dej ind i æbleskiverne efter de er vendt og vend dem endnu en kvart omgang og bag dem yderligere, indtil de har en gylden dej hele vejen rundt.


Drys evt. æbleskiverne med flormelis og servér med små skåle af marmelade og flormelis.