Er der noget mere julet end gløgg? Den dejligt varmende drik med varme krydderier. Vi har skiftet mandlerne ud med danske gråærter, der har fantastiske nøddenoter.
Forberedelse 15 min / Tilberedning 30 min / I alt 45 min
Ingredienser
- ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
- 1 liter god æblegløgg, eventuelt alkoholfri eller en hjemmelavet gløgg
- 1 appelsin
- 4 kanelstænger
- 1 spsk. stjerneanis
- 1 spsk nelliker
- 50 g rosiner
Fremgangsmåde
- Skyl de tørrede gråærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer for at forkorte kogetiden.
- Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
- Varm gløggen
- Skær appelsin i skriver eller skær skrællen i af i spiraler.
- Tilsæt rosiner, kogte gråærter, nelliker og stjerneanis til den varme gløgg
Hæld den varme gløgg i et glas sammen med en spiseskefuld af blandingen med gråærter og rosiner. Tilsæt en kanelstang og appelsinskal til glasset for smag og pynt.