Gløgg med gråærter

Gløgg med gråærter

Af Pure Dansk™

Gløgg med gråærter

Er der noget mere julet end gløgg? Den dejligt varmende drik med varme krydderier. Vi har skiftet mandlerne ud med danske gråærter, der har fantastiske nøddenoter. 

Forberedelse 15 min / Tilberedning 30 min  / I alt 45 min

Opskriften giver til 1 portion gløgg

Ingredienser 

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 liter god æblegløgg, eventuelt alkoholfri eller en hjemmelavet gløgg 
  • 1 appelsin 
  • 4 kanelstænger
  • 1 spsk. stjerneanis 
  • 1 spsk nelliker 
  • 50 g rosiner 

Fremgangsmåde

Dagen før: 
  1. Skyl de tørrede gråærter. Sæt dem i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer for at forkorte kogetiden. 
På dagen:
  1. Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
  2. Varm gløggen 
  3. Skær appelsin i skriver eller skær skrællen i af i spiraler. 
  4. Tilsæt rosiner, kogte gråærter, nelliker og stjerneanis til den varme gløgg 

Hæld den varme gløgg i et glas sammen med en spiseskefuld af blandingen med gråærter og rosiner. Tilsæt en kanelstang og appelsinskal til glasset for smag og pynt.