Gløgg med gråærter

Af Pure Dansk™

Gløgg med gråærter
Gløgg med gråærter

Er der noget mere julet end gløgg? Den dejligt varmende drik med varme krydderier. Vi har skiftet mandlerne ud med danske gråærter, der har fantastiske nøddenoter.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Gløgg med gråærter

Tid
45 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Gråærter
  • 1 liter god æblegløgg, eventuelt alkoholfri eller en hjemmelavet gløgg 
  • 1 appelsin 
  • 4 kanelstænger
  • 1 spsk. stjerneanis 
  • 1 spsk nelliker 
  • 50 g rosiner 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede gråærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra gråærterne, og kog dem i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand. Hæld kogevandet fra.
  • Varm gløggen.
  • Skær appelsin i skriver eller skær skrællen i af i spiraler.
  • Tilsæt rosiner, kogte gråærter, nelliker og stjerneanis til den varme gløgg.
  • Serveringsforslag

    Hæld den varme gløgg i et glas sammen med en spiseskefuld af blandingen med gråærter og rosiner. Tilsæt en kanelstang og appelsinskal til glasset for smag og pynt. 

    Jul Drikkevare

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter