Æbletærte med marcipan og Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Æbletærte med marcipan og Ingrid ærter
Æbletærte med marcipan og Ingrid ærter

Klassisk æbletærte med et tvist af danske Ingrid ærter. Nem og lækker kage med marcipan, kanel og æbler til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Dansk æbletærte med bælgfrugter – nyt liv til en klassiker

Æbler og marcipan danner en klassisk smagsbund, mens Ingrid ærter giver et overraskende, men elegant løft til den velkendte og sprøde mørdejsbund. En nyfortolkning af den klassiske æbletærte, hvor bælgfrugter giver både fylde og protein.

Kombinationen af nøddeagtige og milde ærter skaber en harmonisk balance i smagen, mens den gyldne overflade indbyder til både hverdag og fest.

Den rustikke tærte forener traditionelle danske råvarer med moderne plantebaserede tendenser. Resultatet er et bagværk, der både tilfredsstiller søde cravings og det grønne hverdagskøkken. 

En ideel opskrift på æbletærte for dig, der gerne vil bage med bælgfrugter uden at gå på kompromis med smag, tradition og æstetik.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Æbletærte med marcipan og Ingrid ærter

Antal
6-8 personer
Tid
1 time og 5 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 30 g sukker
  • 130 g smør, koldt
  • 1 æg
  • Fyld

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 100 g marcipan
  • 100 g smør, stuetemperatur 
  • 60 g sukker
  • 2 æg 
  • 1 tsk. kanel 
  • 2 æbler
  • 2 spsk. sukker til drys på toppen
  • Til servering

  • Letpisket flødeskum, cremefraiche eller vaniljecreme
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Fyld

  • Skyl Ingrid ærterne og stil dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter 
  • Blend Ingrid ærterne helt fint, og ælt sammen med marcipan
  • Pisk det sammen med smør og sukker, til det er ensartet
  • Pisk et æg i ad gangen 
  • Tilsæt kanel og rør det godt rundt
  • Skær æblerne i tynde skiver
  • Mørdej

  • I en skål blandes hvedemel, salt og sukker. Skær det kolde smør i tern og smuldr det til melblandingen.
  • Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen. Saml hurtigt dejen med ægget. Dejen skal blot lige samles og ikke æltes. Lad tærtedejen hvile i køleskabet i en halv time.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smør en tærteform (26 cm diameter) med smør. Rul mørdejen ud på et let meldrysset bord og kom den i tærteformen. Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i 10 min. Lad den afkøle.
  • Fordel marcipanmassen i den forbagte mørdejsbund og top med æbleskiverne. Læg dem evt. i et fint mønster. Tryk dem let ned i marcipanmassen. 
  • Drys med sukker 
  • Bag æbletærten i 30-35 min.
  • Serveringsforslag

    Kan både serveres lun eller afkølet med letpisket flødeskum, cremefraiche eller vaniljecreme.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter