Bagt græskar fyldt med hestebønner, svampe og grønkål
Af Pure Dansk™
Fyldt bagt butternutsquash med hestebønner, svampe, grønkål og krydderurter, smagt til med fløde, citron og revet ost på toppen. Velsmagende og fyldig ret.
1 butternutsquash, eller andet græskar som Hokkaido
200 g svampemix
5 stængler grønkål
2 fed hvidløg
1 håndfuld salvie
1 håndfuld bredbladet persille
½ dl olivenolie
½ usprøjtet citron
4 spsk. fløde
20 g Havgus 12, Arla Unika
Salt og friskkværnet peber
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
Kog hestebønnerne i rigeligt vand i letsaltet vand i 35-40 minutter og hæld kogevandet fra og stil til side.
Del græskaret i 2 stykker på den lange side, fjern kerner og udhul græskaret, så der er 1 centimeter tilbage i hver side og 3 centimeter i bunden.
Gnid græskarret indvendigt med salt og peber.
Rens svampene, og skær i mindre stykker.
Skyl grønkålen grundigt og hak grønkålsbladene i mindre stykker.
Skyl og hak persillen groft.
Skær salvie og hvidløg i tynde skiver.
Steg svampene i 2 spsk. olie i et minuts tid, og tilsæt hestebønner, grønkål, hvidløg, salvie, persille og fløde. Steg ganske kort, til kålen falder lidt sammen, og krydr godt med salt og peber og citron.
Kom fyldet i græskarret og bag græskaret i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter.
Riv Havgus 12 på toppen og kom græskaret tilbage i ovnen i 10 minutter til osten er smeltet.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.