Braiserede Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling

Af Pure Dansk™

Braiserede Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling
Braiserede Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling

Hvis du synes, det er svært at få spist nok bælgfrugter i løbet af ugen, så prøv denne nemme og hyggelige hverdagsret med Ingrid ærter. I denne opskrift skal du blot huske at iblødsætte ærterne dagen før, men de skal ikke koges, da de bliver tilberedt i ovnen med alle de andre gode ingredienser. Meget nem ovnret lige til at gå til.

Braiserede Ingrid ærter der får tænderne til at løbe i vand

Denne opskrift på braiserede Ingrid ærter med citronkylling og fennikel kombinerer møre, saftige stykker kylling med danske bælgfrugter og friske smagsnoter. Det er franske smage, der møder de nordiske råvarer. 

Ingrid ærter er proteinrige og klimavenlige – et perfekt alternativ til ris eller pasta, når du vil spise sundt og varieret.

Retten er nem at sammensætte og skal blot hygge sig i ovnen, mens de aromatiske dufte breder sig i køkkenet. Det er en flot gæsteret, eller en luksusret til hverdag, hvor du kan nå andre gøremål, mens maden står i ovnen

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Denne opskrift er udviklet af Ditte Ingemann for Pure Dansk.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Braiserede Ingrid ærter med fennikel, citron og kylling

Antal
2 personer
Tid
2 timer og 15 minutter

Ingredienser

  • 200 g tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 2 kyllingelår
  • 2 spsk. kapers
  • ½ økologisk citron
  • 1½ fennikel
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg med skal
  • 1½ dl olivenolie
  • Timian, gerne citrontimian
  • Salt og peber 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra.
  • Skyl fennikel og snit fint. Skær citronen i meget tynde skiver. Snit rødløg fint. 
  • Kom kylling og de andre ingredienser i en gryde, som kan tåle at gå i ovnen. Krydr gavmildt med havsalt og friskkværnet peber. Læg låg på gryden, og kom den i en varm ovn, 150 grader varmluft, og lad hele herligheden hygge sig derinde i ca. 2 timer. Tag gerne låget af efter 1,5 time, så det kan blive lidt sprødt. 
  • Serveringsforslag

    Inden servering pyntes med piment d'espelette eller chiliflager og ekstra timian. Retten kan serveres med en sprød, grøn salat eller lækkert surdejsbrød (til at suge al den gode, aromatiske væde fra retten).

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter