Burrito wraps med danske Anicia linser, ærtecreme og tomatsalsa - Pure Dansk™

Burrito wraps med danske Anicia linser

Af Pure Dansk™

Burrito wraps med danske Anicia linser, ærtecreme og tomatsalsa - Pure Dansk™

Lækker og nem burrito med danske Anicia linser, "guacamole" af grønne ærter og en frisk tomatsalsa. Du kan også nemt tilføje frisk salat i dine wraps.

Forberedelse 40 time  / Tilberedning 20 min / I alt 1 time
Opskrift til 4 personer. 

Ingredienser

  • 2 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • 2 spsk olie
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl valnødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk chiliflager
  • ½ tsk Sambal Oelek 
  • 2 spsk tomatpure 
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • Salt og peber
  • 4-8 stk tortillawraps alt efter størrelse

Ærtecreme / "guacamole"

  • 2 dl grønne ærter, evt. fra frost
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1,5 spsk æbleeddike
  • 2 spsk ristede solsikkekerner 
Tomatsalsa
  • 250 g tomater
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • saft fra 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld koriander 
  • 1 tsk sukker
  • 1 fed hvidløg

                      Fremgangsmåde

                      Linsefyld:

                      1. Skyl linserne og sæt i blød i rigeligt vand på køl, i minimum 12 timer. Eventuelt natten over. Hæld vandet fra. 
                      2. Blend eller hak valnødderne groft
                      3. Hak hvidløgene fint og svits dem på en pande, til de er let gyldne i ca. ½ -1 min.  
                      4. Tilsæt de hakkede valnødder, og rør godt rundt. Rist dem i ca. 3 min.
                      5. Tilsæt chiliflager, sambal oelek, oregano, stødt spidskommen og steg yderligere i ½ - 1 min. Tilsæt herefter Anicia linser, hakkede tomater, salt og peber. 
                      6. Lad det simre i ca. 10 min. Smag det til med salt, peber og evt. flere krydderier. 

                      Ærtecreme / "Guacamole" :

                      1. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er gyldne. Læg dem til side til de er afkølet en smule. 
                      2. Blend alle ingredienserne og smag til. 

                      Tomatsalsa:

                      1. Skær tomaterne i mindre tern. 
                      2. Hak rødløg, hvidløg og krydderurter fint. 
                      3. Bland det hele sammen og smag til med salt og sukker. 

                      Sådan samler du din madpandekage 

                      1. Læg en tortilla på et skærebræt og læg en vandret række med tomatsalsa og linsefyld på midten af pandekagen. Top med ærtecreme. 
                      2. Fold det nederste stykke pandekage (tættest mod dig selv) op omkring fyldet og rul den sammen til en rulle. Spis den således eller steg den af på en tør pande med lukningen nedad først, til den er gylden på begge sider.