Deller med grøntsager og ærtemel

Af Pure Dansk

Deller med grøntsager og ærtemel - Pure Dansk™
Glutenfri
Glutenfri
Deller med grøntsager og ærtemel - Pure Dansk™

Madspildsdeller med ærtemel, gulerødder, løg og kartofler er sprøde udenpå og bløde indeni. Grøntsagsdellerne er en perfekt måde at få ryddet ud i køleskabets grøntsagsskuffe og dermed undgå madspild.

Skønne vegetarfrikadeller lavet med ærtemel og rester af grøntsager fra køleskabet

Når madspild skal minimeres og hverdagsmaden gøres grønnere, er det oplagt at lave deller med grøntsagsrester og danskproduceret ærtemel. Kombinationen giver en sprød overflade, blød midte og en tilfredsstillende mæthed – helt uden kød.

Ærtemel fungerer som både bindemiddel og proteinkilde, hvilket gør det nemt at lave grønne deller med lavt klimaaftryk og god smag.

Grøntsager, der synger på sidste vers, får nyt liv i disse plantebaserede frikadeller. Så brug, hvad du har i grøntsagsskuffen og lav saftige vegetariske deller, der både sparer penge og ressourcer.

Gemmer der sig et blomkål i grøntsagsskuffen, har vi også en opskrift på vegetariske deller med blomkål og Ingrid ærter, som kan inspirere.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Deller med grøntsager og ærtemel

Antal
10 stk.
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 1 løg (65 g)
  • 2 kartofler (180 g), alternativt græskar, squash, sød kartoffel, rødbede
  • 2 gulerødder (140 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg 
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 knivspids chiliflager eller cayennepeber, efter smag
  • ¾ dl vand
  • 3 tsk. citronsaft 
  • Salt og peber
  • Olie eller smør til stegning
  • Tatarsauce

  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld purløg eller dild
  • 4 cornichoner
  • 2 tsk. kapers
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt og peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Pil løg og hvidløg. Skræl gulerødder og kartofler.
  • Riv løg, hvidløg, gulerødder og kartofler på den fine side af et rivejern. Afgiver grøntsagerne meget væde, kan du vride dem i et viskestykke eller med hænderne. 
  • Bland ærtemel, vand, citronsaft og krydderier i en stor skål til en klistret masse, og tilsæt herefter de revne grøntsager og ægget. Rør rundt, indtil farsen samler sig.
  • Stil skålen til side i cirka 10 minutter, og lad farsen hvile, så den samler sig til en sammenhængende masse.
  • Lav tatarsaucen, imens farsen trækker. Hak kapers og cornichoner fint, og kom dem i en skål. Hak krydderurterne og kom dem i skålen sammen med citronsaft.
  • Bland herefter mayonnaise, græsk yoghurt og sennep med de øvrige ingredienser. Lad saucen trække lidt, og smag til med salt og peber.
  • Varm en pande med rigeligt olie eller smør. Kom en spsk. grøntsagsfars på den varme pande, og steg dine grøntsagsdeller i et par minutter på hver side, til de er gyldne .
  • Serveringsforslag

    Servér grøntsagsdellerne lune med tatarsauce.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter