Dessertbrownie med hestebønner, råsyltede blåbær og karamelliseret chokolade

Af Pure Dansk™

Dessertbrownie med hestebønner, råsyltede blåbær og karamelliseret chokolade
Glutenfri
Glutenfri
Dessertbrownie med hestebønner, råsyltede blåbær og karamelliseret chokolade

Desserten til nytår - intens glutenfri chokoladebrownie med hestebønner serveret med et drys af karamelliseret hvid chokolade og råsyltede blåbær.

Festlig brownie til dessertelskeren

Dessertbrownie med hestebønner, skønne blåbær og karamelliseret chokolade er en nyklassiker i det moderne dessertkøkken. Hestebønnerne giver en fugtig, intens konsistens, mens råsyltede blåbær tilfører frisk syre og farve. Den karamelliserede chokolade tilføjer et knasende element og en dybde, som balancerer den søde og mørke smag.

En raffineret dessert, der kombinerer rustik fylde med gourmetfornemmelse – og samtidig udnytter danske bælgfrugter på en ny måde. Ideel til festlige anledninger eller som weekendkage med ekstra wow-effekt.

Kan også serveres med en kugle af hjemmelavet jordbæris til, og det er en perfekt kage til dig, der ønsker at bage en glutenfri brownie og eksperimentere med bælgfrugter i dine kager.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Dessertbrownie med hestebønner, råsyltede blåbær og karamelliseret chokolade

Antal
12 stykker
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 120 g hasselnødder
  • 3 spsk. smør 
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • 3 æg
  • ¾ dl sukker 
  • 1 dl brun farin 
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • Karamelliseret hvid chokolade

  • 100 g hvid chokolade
  • Råsyltede blåbær

  • 150 g frosne blåbær 
  • 1 spsk. citron eller limesaft 
  • 60 g sukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Chokoladebrownie

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i 45 min i rigeligt vand. Hæld vandet fra.
  • Rist 50 g hasselnødder i ovnen ved 180C i 5-8 minutter.
  • Blend de resterende 70 g hasselnødder til fint hasselnøddemel i en minihakker og kom det i en skål.
  • Blend derefter bønner med smeltet smør, vaniljesukker og salt til en fin puré
  • Kom pureen op i skålen. Tilsæt æg og pisk.
  • Tilsæt sukker, brunfarin og si kakao og bagepulver i. Pisk det godt sammen.
  • Tilsæt melet af hasselnødder.
  • Hak de ristede hasselnødder og chokoladen groft, og vend det i dejen.
  • Hæld brownie-dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Bag kagen i cirka 20-25 minutter ved 175C varmluft.
  • Lad kagen køle af, og stil den derefter på køl for at blive helt kold.
  • Karamelliseret hvid chokolade

  • Hak chokoladen i grove stykker og put i et lille ovnfast fad. 
  • Smelt i ovnen på 120C i 45 minutter, vend rundt i det hvert 10. minut.
    Det bliver lysebrunt og skiller undervejs, det skal det. 
  • Bred ud på en tallerken beklædt med et stykke bagepapir og stil på køl til at stivne 
  • Råsyltede blåbær

  • Bland frosne blåbær, sukker, 1 spsk citron eller limesaft samt 60 g sukker i en skål og stil i køleskabet i 30 minutter før servering
  • Serveringsforslag

    Servér chokoladebrownien med de råsyltede blåbær og den karamelliserede hvide chokolade enten revet fint over kagen eller hakket i små stykker.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter