Dhal med græskar og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Dhal med græskar og Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Dhal med græskar og Anicia linser

Dhal med græskar og danske linser. Anicia linsen koger ikke ud som røde linser, hvilket giver din dhal en skøn konsistens og smag fra varme krydderier, græskar og linser.

Vegetarisk dhal – indisk ret med danske bælgfrugter

Dhal stammer fra det indiske køkken og er en populær, krydret ret baseret på linser. I denne opskrift bruger vi danske Anicia linser og græskar, som giver en cremet og mættende version af den klassiske indiske comfort food. 

Lad linserne simre med varme krydderier som garam masala, spidskommen, kardemomme og ingefær. Denne version kombinerer den indiske base med nordiske råvarer, og resultatet er en nærende og smagfuld hverdagsret, der er let at lave og fuld af kostfibre og planteprotein.

Et must-try for dig, der elsker krydret mad med dybde og bæredygtige ingredienser. Og så kan du jo eventuelt servere et hjemmelavet naanbrød med ærtemel til for at fuldende den indiske vibe.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Dhal med græskar og Anicia linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 4 dl (360 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g hokkaido græskar
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. olie
  • ½  spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 6 dl vand
  • Salt og peber
  • Topping

  • Creme fraiche 9 %
  • Friske koriander
  • Ristede mandler
  • Ris eller naanbrød med ærtemel
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Riv ingefær på den fine side af rivejernet.
  • Skræl græskar og skær i mundrette tern
  • Varm en gryde op med olie. Steg løg, hvidløg og ingefær i 2-3 minutter ved middel varme
  • Tilsæt alle krydderierne, og lad det stege i cirka. 2 minutter
  • Skyl Anicia linserne og tilsæt dem til gryden sammen med hakkede tomater, græskar, bouillonterning og vand. 
  • Lad det simre i 40-45 minutter og rør i det undervejs, så det ikke sætter sig på bunden. Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér din dhal toppet med creme fraiche, ristede mandler og frisk koriander.

    Krydret Fiberrig Proteinrig Nem Aftensmad Hovedretter Efterår Vinter Hverdagsmad Indisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter