Galette med ærtemel og tomater

Af Pure Dansk™

Galette med ærtemel og tomater
Vegetarisk
Vegetarisk
Galette med ærtemel og tomater

Her får du opskriften på den nemmeste pg lækreste tærte. Galette med ærtemel og fyld af tomater, kartofler og porre. Ærtemelet tilfører en mild sødmefuld smag og mættende kostfibre og protein.

Galetten - et skønt alternativ til den klassiske tærte

Sprøde bunde lavet af dansk ærtemel og solmodne tomater skaber en smagfuld galette, der passer perfekt til både frokostbordet og picnic-kurven. Med få ingredienser får du en nem, rustik tærte med masser af smag og struktur. Ideel til vegetariske måltider og en genial måde at bruge sommerens overskud af tomater på.

Erstat hvedemelet med bæredygtig ærtemel og oplev en ny version af den franske galette. Kombinationen af sprød bund, friske tomater og et strejf af ost gør den velegnet som både hovedret og tilbehør. En god måde at integrere mere planteprotein i kosten og en sommerlig smagsoplevelse.

Denne franske version af en tærte kan laves på utallige måder for eksempel i en mere efterårsagtig version med rødbede og gedeost eller i en version med gråærter, kål og svampe. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Galette med ærtemel og tomater

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

Dej

  • 50 g Dansk Ærtemel
  • 75 g smør
  • 100 g hvedemel 
  • En knivspids salt
  • 3/4 dl yoghurt naturel (1,5 % fedt) 
  • 1 æg, sammenpisket til pensling
  • Fyld

  • 1-2 store tomater 
  • 2 kartofler
  • 2 porrer
  • 100 g fastmodnet ost 
  • Salt og peber
  • 1 æg
  • 1 lille citron, skallen herfra
  • 3-4 stilke frisk timian
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft.
  • Kom mel og salt i en skål, og smuldr smørret heri. Bland det hele sammen med hænderne, til det får en rasp-lignende konsistens.
  • Tilsæt yoghurt og saml dejen med hænderne. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet imens du tilbereder tærtefyldet.
  • Rens porrerne for jord og skær dem i skiver.
  • Vask kartoflerne og skær dem i tynde skiver (evt. med et mandolin jern) cirka 2-3 mm.
  • Varm en pande op med olie, og steg porrerne til de er møre og falder sammen. Riv citronskal heri. 
  • Skær ost i mindre tern eller riv på et rivejern.
  • Kom revet ost i en skål sammen med æg, frisk timian og peber, og rør det godt sammen.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud til en stor cirkel mellem to stykker bagepapir.
  • Smør æggemassen ud i en stor cirkel på dejen, som lavede du en pizza. Kom ikke æggemassen helt ud til kanterne, da kanterne skal kunne bøjes op.
  • Fordel kartoffelskiverne ud på tærtedejen, gerne lidt i lag.
  • Kom porrefyldet ovenpå kartoffelskiverne. 
  • Læg store skiver tomat øverst.
  • Fold siderne af dejen ind over fyldet. Det behøver ikke at være pænt, men sørg for at der ikke kommer huller i dejen, så fyldet kan flyde ud.
  • Pensl kanterne med sammenpisket æg.
  • Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til kanterne er gyldne og æggemassen er fast.
  • Serveringsforslag

    Servér den franske tærte med en frisk grøn salat.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter