Fortsæt til indhold
Den danske vinterklassiker og tidligere nationalret "Gule ærter" i en moderne udgave med danske gule Ingrid ærter toppet med bacon, æbletern og sprød kål.
Danske Ingrid Ærter
Gule ærter med danske Ingrid ærter
4 personer
1 time
Ingredienser
3 dl (270 g) tørrede Danske Ingrid Ærter 1 stort løg 1 fed hvidløg ½ dl olie 3-4 timiankviste 0,9 l grøntsagsbouillon 3 spsk. æbleeddike Salt og peber
Topping
1 stort løg 2 æbler 200 g god dansk Bacon 3-4 stilke palmekål eller grønkål
Rugbrødscroutoner
4 skiver rugbrød Olie Salt
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigelig vand på køl i minimum 12 timer. Pil løg og hvidløg, og hak det groft. Varm en gryde op med olie. Svits løg og hvidløg til de er klare. Kom Ingrid ærter, timiankviste og bouillon i gryden med låg. Kog det ved svag varme i ca. 35 min. Tag timian kvistene op. Tilsæt eddike og blend til en ensartet tyk suppe. Smag til med salt og peber.
Topping
Skær bacon i tern, og steg det gyldent på en pande. Tag det af panden og læg på fedtsugende papir, evt. køkkenrulle. Skær løg og æbler i små tern. Svits løg og æbler på panden i ca. 4-5 minutter. Vend det sammen med bacon. Skyl kål og pluk i grove stykker. Varm en pande op med lidt olie, og steg kålen til det bliver sprødt på nogle af siderne.
Rugbrødscroutoner
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær rugbrød i tern, og vend det med olie og salt. Bag rugbrødsternene i ovnen i 20 min.
Serveringsforslag
Anret gule ærter i en skål, og top med løg- og baconblandingen samt sprøde rugbrødscroutoner og kål.
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.
→ Alle produkter
Få knasende, sprøde nyheder i din indbakke. Tilmeld dig og modtag inspiration, opskrifter og viden om vores danske økologiske linser, ærter og bønner.