Hjemmelavet mayonnaise af kogevandet fra kogte Ingrid ærter
Af Pure Dansk
Gem altid kogevandet fra dine kogte Ingrid ærter. Du kan bruge det til mange ting, blandt andet kan du koge det ind til aquafaba. Aquafaba kan anvendes som erstatning for æg i alt fra mayonnaise til marengs og is. Prøv denne cremede mayonnaise.
Del
Hjemmelavet mayonnaise af kogevandet fra kogte Ingrid ærter
Lagereddike til at tørre glasskålen ren for fedtrester
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Start med at lave aquafaba af kogevand fra dine Ingrid ærter. Aquafaba laves ved at reducere kogevandet fra Ingrid ærter under kogning til ⅓ og efterfølgende lade det køle af. Anvend en helt ren glasskål, som tørres af for fedtrester med et stykke køkkenrulle med lagereddike. En plastikskål kan ikke bruges, da fedtrester lettere hænger ved, og derfor kan aquafaba-skummet ikke stivne.
Pisk aquafaba, citronsaft, dijonsennep, salt og peber i cirka 5 sekunder med en stavblender eller håndmixer i en helt ren og fedtfri glasskål. Tilsæt olien i en lang stråle lidt ad gangen, indtil mayonnaisen begynder at tykne. Det sker efter cirka 5 minutter. Bliv ved, til al olien er blandet i, og mayonnaisen er cremet og stiv.
Tilsæt 1 fed presset hvidløg, hvis du ønsker en aioli.
Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.