Linsegryde med Anicia linser og nakkefilet


Gryderetter og simregryder er altid en god og smagfuld form for hygge. I vores udgave med danske Anicia linser og langtidsstegt nakkekam er der fuld smæk på smagen. Samtidig er det en god måde at få anvendt smukke grønne linser i kombination med kød, hvor de komplimenterer hinanden.
En ret, der forener klassisk simremad med det bedste fra moderne, proteinrige plantekilder
Linsegryde med Anicia-linser og nakkefilet er indbegrebet af komfortmad med kant. Den langsomme tilberedning får smagen frem i både grøntsager, linserne og kødet. De danske Anicia-linser giver retten en fyldig, let cremet konsistens, uden skal du behøver tilsætte smør og fløde. Nakkefiletens fedtmarmorering sikrer mørt kød, der smelter i munden og binder gryderetten sammen med umami og dybde. Kombinationen af planteprotein og svinekød giver både mæthed og næring, samtidig med at retten føles rustik og moderne på samme tid.
Lad linsegryden hygge sig under låg, mens duftene breder sig i køkkenet, og brug retten som en hverdagsfavorit i efterårs- og vintermånederne eller som gæstemad med hjemmebagt brød og en frisk salat ved siden. En god måde at bringe bælgfrugter ind i det danske simrekøkken – uden at give afkald på traditionel smag.
I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser
Linsegryde med Anicia linser og nakkefilet
Ingredienser
Sådan gør du