Linseknækbrød

Linseknækbrød

Af Pure Dansk

Linseknækbrød

Er du vild med sprøde og knasende knækbrød med kerner og frø, så er disse linseknækbrød lavet med danske linser og ærtemel måske din nye favorit. De sprøde linseknækbrød er gode både til morgenmad med ost, en nem snack eller som tilbehør til tapas med vores ærtehummus.

 

Forberedelse 10 min / Tilberedning 30 min / I alt 40 min.
Opskriften giver en bageplade med knækbrød.

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede danske Anicia linser
  • 1/2 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl tørrede Ingrid ærter til ærtemel (hvedemel kan også anvendes)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 dl vand

 

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne og iblødsæt dem natten over 
    Har du glemt at sætte dem i blød, kan du koge linserne i 25-30 min. Du får det bedste resultat med iblødsatte linser
  2. Kværn 1 dl Ingrid ærter med en melkværn eller kaffekværn
  3. Hæld vandet fra linserne
  4. Bland linserne og de tørre ingredienser i en skål
  5. Tilsæt olivenolie og vand, og bland hele blandingen sammen til en kilstret dej
  6. Tænd ovnen på 175° grader
  7. Placér dejen mellem to stykker bagepapir, og rul dejen ud til et tyndt jævnt lag med en kagerulle.
  8. Fjern det øverste bagepapir, og skær med en skarp kniv i den størrelse du ønsker dine knækbrød
    Placér bagepapiret med knækbrødene på en bageplade og sæt den i ovnen i 25 min.

    Knækbrødene er færdige, når de er sprøde og gyldne. Lad dem køle af og servér dem med f.eks. hummus, ost og grøntsagsstave. Opbevar dem i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.