Det bagte blomkål og de sprøde linser med pebret og frisk eftersmag går perfekt sammen med det syrlige fra citronen og fedmen fra Havgus osten.
Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer
Ingredienser
- 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia linser
- 1 lille blomkålshoved
- Skal fra ½ øko citron
- 5-6 spsk. olie
- 50 g Arla Unika Havgus i flager
- Salt og peber
- 1 håndfuld persille fra urtehaven
- 1 håndfuld mynte fra urtehaven
Fremgangsmåde
- Skyl linserne og sæt i blød i rigeligt vand i minimum 12 timer på køl
- Hæld vandet fra linserne
- Skyl blomkål og skær i mindre buketter og vend i 1-2 spsk olie.
Krydr med salt og peber - Bag i ovnen ved 200 °C varmluft i ca. 20 min. til de er gyldne. Lad dem afkøle en smule
- Vend dem i citronskal
- Bland linser med olie, salt og peber og friskhakket persille og mynte
- Vend blomkål i og vend til sidst ost i
Servér for sig selv eller som tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller