Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost

Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost

Af Pure Dansk

Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost

Det bagte blomkål og de sprøde linser med pebret og frisk eftersmag går perfekt sammen med det syrlige fra citronen og fedmen fra Havgus osten. 
 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 50 min
Denne opskrift giver tilbehør til 4 personer 

 

Ingredienser

  • 1 dl tørrede danske Anicia linser
  • 1 lille blomkålshoved
  • Skal fra ½ øko citron
  • 5-6 spsk olie
  • 50 g Arla Unika Havgus i flager
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld persille fra urtehaven 
  • 1 håndfuld mynte fra urtehaven 
     

Fremgangsmåde 

  1. Skyl linserne og sæt i blød i rigeligt vand i minimum 10 timer på køl, evt. natten over
  2. Skyl blomkål og skær i mindre buketter og vend i 1-2 spsk olie.
    Krydr med salt og peber
  3. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. til de er gyldne.
    Lad dem afkøle en smule
  4. Vend dem i citronskal
  5. Bland linser med olie, salt og peber og friskhakket persille og mynte
  6. Vend blomkål i og vend til sidst ost i 

Servér for sig selv eller som tilbehør til eksempelvis vores hestebønnedeller eller svampefrikadeller