Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos

Af Pure Dansk™

Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos - Pure Dansk™
Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos - Pure Dansk™

Millionbøf med danske Anicia linser er en lækker og nem hverdagsret, som smager skønt med kartoffelmos og syltede rødbeder. Du kan lave denne ret helt kødfri ved at udskifte alt kødet med linser.

Opdater en hverdagsfavorit med danske bælgfrugter

Vi har lavet en sundere og mere fyldig udgave af millionbøf, hvor Anicia linser spiller sammen med oksekød og giver retten mere struktur og dybde. Anicia linserne løfter den klassiske millionbøf ved at tilføje både proteiner og en let, nøddeagtig smag, og sammen med kød, svampe og en cremet kartoffelmos får du en fuldendt hverdagsret, der både mætter og smager af tradition med et moderne twist.

En mættende og smagfuld version af den elskede millionbøf, hvor de danske Anicia linser bidrager med god tekstur og gør retten mere næringsrig, uden at ændre på det velkendte smagsbillede. Retten er enkel at lave, når det skal være en nem aftensmad med masser af smag, og det er en sikker vinder til både store og små!

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 450 g svampe
  • 3 spsk. tomatpure
  • 200 g hakket oksekød. For en vegetarisk version erstat kødet med yderligere 1 dl tørrede Danske Anicia Linser
  • ¾ dl rødvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 4 laurbærblade
  • 6 timiankviste
  • 1 tsk. hakket rosmarin
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ dl vand
  • 1 spsk. brun kulør
  • Klassisk kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • Salt
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl linserne og stil dem til side. Laves retten vegetarisk skylles 2 dl tørrede linser.
  • Løg og hvidløg snittes fint.
  • Gulerødder rives på den grove side af rivejernet.
  • Svampe renses for snavs, helst uden af bruge vand, da svampe suger rigtig meget vand til sig. Skær dem i skiver eller tern.
  • Varm en dyb pande op med olie og steg løg og hvidløg, til løgene er klare.
  • Tilsæt svampe og steg til de er gyldne. Kom de revne gulerødder på panden og steg dem af i 2 minutter.
  • Kom oksekødet i og brun det af.
  • Tilsæt linser, bouillon, tomatpure, vin, laurbærblade, timian og rosmarin. Lad det simre i ca. 30 minutter, til linserne er kogte.
  • Tag timiankvistene op.
  • Bland mel og vand sammen og jævn retten med det.
  • Tilsæt linserne, kulør og smag til med salt og peber.
  • Kartoffelmos

  • Kog kartoflerne med skræl i letsaltet vand til de er møre, cirka 15 minutter. 
  • Mos de kogte kartofler og rør smør og mælk i med en elpisker. Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér millionbøffen med syltede rødbeder og klassisk kartoffelmos.

    Tip

    Prøv også vores opskrift på kartoffelmos med danske Ingrid ærter.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter