Roulade med ærtemel, mascarponecreme og bær - Pure Dansk™

Roulade med ærtemel, mascarponecreme og bær

Af Pure Dansk™

Roulade med ærtemel, mascarponecreme og bær - Pure Dansk™

En sand klassiker på kagebordet er rouladen. Denne lækre udgave er med ærtemel, som tilfører sødme til kagen med friske bær og syrlig mascaponecreme 

Forberedelse 20 min / Tilberedning 30 min / I alt 50 min
Opskriften giver til 8-10 stykker 

Ingredienser 

Socca med ærtemel

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 4 æg
  • 1½ dl sukker
  • 1 dl hvedemel 
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker

Fyld

  • 2½ dl mascarpone
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 dl flormelis
  • Revet skal fra 1/5 citron
  • 1½ spsk. Citronsaft
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Friske bær 

Fremgangsmåde 

  1. Tænd ovnen på 220 °C (Varmluft)
  2. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps
  3. Bland mel, ærtemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
    Sigt blandingen i æggesnapsen og pisk til en ensartet dej.
  4. Fordel dejen på en bradepande beklædt med bagepapir (30x40cm) og bag bunden i 6-10 min.
  5. Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og lad den køle helt af inden mascarpone cremen kommes på 
  6. Pisk mascarpone, piskefløde, flormelis og vaniljesukker til en tyk creme
  7. Vend citronskal og saft i cremen

  Samling 

  1. Fordel cremen i et tyndt lag på den afkølede kagebund
    (gem lidt creme til pynt)
  2. Rul kagebunden på den lange led og pynt med resten af cremen og friske bær efter sæson 

Opbevar den færdige roulade på køl indtil servering 

Se flere opskrifter

→ Opskrifter

Dansk Ærtemel

Mel af Ingrid ærter har en mild smag af ærter, let sødme med noter af majs og nødder. Ingrid ærtemel minder i udseende og anvendelsesmuligheder om kikærtemel, og kan derfor anvendes som alternativ.

→ Køb Dansk Ærtemel