En sand klassiker på kagebordet er rouladen. Denne lækre udgave er med ærtemel, som tilfører sødme til kagen med friske bær og syrlig mascaponecreme
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 50 min.
Opskriften giver til 8-10 stykker
Ingredienser
- 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
- 4 æg
- 1½ dl sukker
- 1 dl hvedemel
- 2 spsk. kartoffelmel
- 1 ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
Fyld
- 2½ dl mascarpone
- 1½ dl piskefløde
- 1 dl flormelis
- Revet skal fra 1/5 citron
- 1½ spsk. citronsaft
- 1 tsk. vaniljesukker
- Friske bær
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 220 °C (Varmluft)
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps
- Bland mel, ærtemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker i en skål.
Sigt blandingen i æggesnapsen og pisk til en ensartet dej. - Fordel dejen på en bradepande beklædt med bagepapir (30x40cm) og bag bunden i 6-10 min.
- Vend bunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker og lad den køle helt af inden mascarpone cremen kommes på
- Pisk mascarpone, piskefløde, flormelis og vaniljesukker til en tyk creme
- Vend citronskal og saft i cremen
Samling
- Fordel cremen i et tyndt lag på den afkølede kagebund
(gem lidt creme til pynt) - Rul kagebunden på den lange led og pynt med resten af cremen og friske bær efter sæson
Opbevar den færdige roulade på køl indtil servering