Roulade med flødecreme og ærtemel

Af Pure Dansk™

Roulade med ærtemel, mascarponecreme og bær - Pure Dansk™
Roulade med ærtemel, mascarponecreme og bær - Pure Dansk™

Rouladen er en klassiker på kagebordet i vores familie. Vores mormor bager nemlig den lækreste hjemmelavede roulade med sæsonens bær. Denne udgave er med ærtemel, som tilfører sødme, kostfibre og protein til kagen. Rouladen smager himmelsk med syrlig flødecreme og friske bær.

Elegant og enkel kage, hvor den traditionelle roulade får et ekstra løft med dansk ærtemel

Blød, luftig rouladebund lavet med ærtemel giver et let nøddeagtigt præg og harmonerer perfekt med sød flødecreme og friske bær. En nyfortolkning af den traditionelle roulade, der imponerer både visuelt og smagsmæssigt til fødselsdag, brunch eller weekendkage.

Ærtemel tilføjer struktur og dybde til den saftige kagebund, mens flødecremen giver sødme og lethed. En smagfuld roulade, som kombinerer klassisk konditorkunst med nye, næringsrige ingredienser. 

Det er en flot kage, der der svær ud at lave, når den skal rulles, men med disse bunde, går det nemt. Servér med sæsonens bær og fuldend det nostalgiske udtryk. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Roulade med flødecreme og ærtemel

Antal
1 roulade
Tid
50 minutter

Ingredienser

Dej

  • 1 dl (70 g) Dansk Ærtemel
  • 4 æg
  • 1½ dl sukker
  • 1 dl hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Fyld

  • 250 g neutral flødeost
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 dl flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Revet skal fra ½ citron
  • 1½ spsk. citronsaft
  • Pynt

  • Friske bær
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Dej

  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål.
  • Bland mel, ærtemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker i en skål. Sigt blandingen i æggesnapsen, og pisk til en ensartet dej.
  • Fordel dejen på en bradepande beklædt med bagepapir (30 x 40 cm), og bag rouladebunden ved 220 grader i 7 minutter, til den er gylden.
  • Læg et fugtigt viskestykke på bordet og derefter et stykke bagepapir oven på viskestykket. Drys sukker på bagepapiret, og vend den bagte rouladebund ud på bagepapiret. Lad bunden køle af.
  • Fyld

  • Pisk flødeost, piskefløde, flormelis og vaniljesukker til en tyk creme. Vend revet citronskal og citronsaft i cremen.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir, og fordel cremen på rouladebunden. Rul rouladen på den lange led ved langsomt at rulle den, mens du bruger bagepapiret samt det fugtige viskestykke til at forme rouladen med.
  • Skær rouladen ud i den størrelse, som du gerne vil have stykkerne i. Top eventuelt stykkerne med friske bær.
  • Serveringsforslag

    Servér rouladen med det samme, eller stil den på køl indtil servering.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter