Salat bowl med falafler af Ingrid ærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Salat bowl med falafler af Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Salat bowl med falafler af Ingrid ærter

Salat med sæsonens grønt og falafler af Ingrid ærter og ærtemel. Du kan sammensætte din bowl præcis, som du har lyst og alt efter hvad der er i sæson og falder i din smag.

Sund og farverig salatbowl med hjemmelavede falafler

Der er fuld fokus på farver, knasende grøntsager og sunde bælgfrugter i denne dejlige salatbowl med falafler af danske Ingrid ærter. 

Denne nemme og velsmagende salat med falafler af Ingrid ærter er perfekt som vegetarisk aftensmad eller frokost. En hurtig salat bowl, der både er sund, mættende og oplagt til madpakken eller en kødfri dag. 

De sprøde falafler laves med ærtemel, der giver masser af smag og protein, og de kan krydres med mellemøstlige krydderier efter din smag.

Prøv at toppe din salat bowl med hjemmelavet hummus af Ingrid ærter, det giver virkelig en god smagsoplevelse.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Dansk Ærtemel.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Salat bowl med falafler af Ingrid ærter og ærtemel

Antal
4 personer
Tid
50 minutter

Ingredienser

16 stk. falafler

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ¾ dl (52,5 g) Dansk Ærtemel
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod
  • 1 tsk. paprika
  • ¼ tsk. stødt koriander
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • Salt
  • Smør og olie til stegning
  • Salat, som kan varieres alt efter humør og indhold i køleskabet

  • 300 g salat eller kål fx. feldsalat, spinat, grønkål, spidskål, palmekål
  • 300 g sæsonens grønt fx agurk, tomater, æble, bagte rodfrugter, squash, græskar, beder m.fl.   
  • 2 gulerødder, evt. brug farvede gulerødder
  • Hummus, fx den med Ingrid ærter
  • Urtedressing 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog Ingrid ærterne i 20-25 min, til de er møre, men stadig har en anelse bid
  • Skyl, skræl og skær løg, hvidløg og gulerod til ærtefalaflerne i mindre stykker. Kom løg, hvidløg, gulerod og kogte Ingrid ærter i en minihakker/foodprocessor og blend det helt fint til en konsistens som rasp. Blend det helt fint til det afgiver væde, så sikrer man, at massen kan hænge sammen.
  • Tilsæt paprika, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, peber og mel i ærteblandingen, blend og tryk det hele godt sammen. Smag til med flere krydderier, hvis du synes, den mangler smag. 
  • Form som kugler på størrelse med en bordtennisbold (16 stk.) og steg dem gyldne på en pande med olie og smør. Husk at ryste panden indimellem, så de bliver stegt på alle siderne.
  • Serveringsforslag

    Anret alle dine grøntsager i en skål, top med sprøde falafler af Ingrid ærter, hummus med Ingrid ærter og urtedressing.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter