Salat med bagt blomkål, ost, persille og Anicia linser

Af Pure Dansk

Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost
Vegetarisk
Vegetarisk
Linsesalat med bagt blomkål og Havgus ost

Enkel og nem salat med bagt blomkål og sprøde udblødte linser. Linserne tilfører salaten friskhed og pebernoter, som passer perfekt sammen med de søde smagsnoter fra blomkålen, bitterhed fra den friske persille og fedme fra osten. Denne salat er god som tilbehør til alt fra kylling, fisk og grønne retter.

Sprødt, cremet og mættende mødes i en lun salat med bagt blomkål og bælgfrugter

Nordiske råvarer som blomkål, persille og danske Anicia linser løftes af smagfuld ost i en salat, der fungerer året rundt. En fyldig kombination, hvor de varme og kolde elementer skaber balance – perfekt som både frokostret og tilbehør.

Anicia linserne er naturligt glutenfri og smækfyldt med proteiner og kostfibre. Blomkål er også rig på kostfibre, C-vitamin og antioxidanter, som støtter både fordøjelsen og immunforsvaret, og når den bages, får den en mild, nøddeagtig smag, der passer perfekt sammen med linsernes fylde og ostens cremede salthed. Med den kombination får du en alsidig salat, som nærer kroppen uden at føles tung.

Salaten fungerer både som hovedret for sig selv eller som tilbehør til for eksempel vores frikadeller med persille og hestebønner.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Salat med bagt blomkål, ost, persille og Anicia linser

Antal
1 skål salat som tilbehør til 4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 lille blomkålshoved
  • Skallen af en ½ øko citron
  • 6 spsk. olie
  • 50 g vesterhavsost eller parmasan i flager
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl linserne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld vandet fra linserne, og stil dem til side.
  • Skyl blomkålen, og skær den i mindre buketter. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade med bagepapir, og vend dem i 2 spsk. olie, 2 tsk. salt og friskkværnet peber.  
  • Bag blomkålsbuketterne i ovnen ved 200 °C varmluft i 20 minutter, til de er let gyldne. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af, så de ikke er helt varme.
  • Bland de udblødte linser med 3-4 spsk. olie, friskhakket persille og mynte, og smag til med salt og peber.
  • Vend den bagte blomkål i revet citronskal, tilsæt linse-krydderurteblandingen, og vend det hele sammen. Tilsæt til sidst ost skåret i flager.
  • Serveringsforslag

    Salaten smager dejligt som tilbehør, men er også god som en enkel måltidssalat med lækkert brød til.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter