Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser - Pure Dansk™

Sprøde samosa med Anicia linser er perfekte som snacks, i madpakken eller et let aftensmåltid med en fyldig salat til.

Vegetariske samosa med linser, kartoffel og feta er en hjemmelavet street food-favorit

Gylden sprødhed udenpå og smagfuld fyld med feta og krydderier indeni gør denne variant af samosa til et populært valg til alt fra madpakker til gæstemad. 

Sprøde samosaer fyldt med krydret kartoffelmos, blød feta, spinat og proteinrige Anicia linser kombinerer krydret varme med cremet fyld. Linserne tilføjer med sin naturlige proteinrigdom og sunde kostfibre et mættende og nærende element til det vegetariske fyld. Kombinationen af Anicia linser og grøntsager giver både struktur og smag i en klassisk trekantet form, der vækker appetitten. 

En velsmagende snack eller en let ret på en stor buffet inspireret af det indiske køkken, men med et nordisk twist i ingrediensvalget. Prøv også vores version af samosa med Ingrid ærter og Anicia linser

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Samosa med kartofler, spinat, feta og Anicia linser

Antal
8 samosaer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • ¾ dl (67 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 200 g kartofler
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ chili – alt efter styrke
  • 50 g frisk spinat
  • Olie til stegning og pensling (hvis du bruger filodej)
  • 1 pakke butterdej eller filodej
  • 90 g feta
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linserne i rigeligt, letsaltet vand i 20-25 minutter.
  • Skræl kartoflerne, og kog dem i rigeligt vand med 1 tsk. salt i 20 minutter. De skal stadig have lidt bid.
  • Hæld kogevandet fra Anicia linserne og kartoflerne. Lad begge dele køle lidt af. Skær kartoflerne i små tern, og kom dem i en skål sammen med linserne.
  • Snit løg, hvidløg og chili fint, og steg det i olie i 2-3 minutter, til løgene er klare.
  • Skyl spinaten, og afdryp den for væde, inden den hakkes groft. Tilsæt spinat, stegte løg, hvidløg og chili i skålen med kartofler og linser, og rør det hele godt sammen.
  • Rul dejen ud, og skær den i 8 rektangler.
  • Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Sæt 2 tsk. fyld og 1 tsk. smuldret feta på et stykke dej, og fold den til en trekant. Klem dejen godt sammen rundt langs kanten, så trekanten er helt lukket. Forsæt, til du har 8 i alt. Samosaerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis du har valgt at bruge filodej, skal de pensles med olie inden bagning.
  • Bag samosaerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne.
  • Serveringsforslag

    Samosaerne smager dejligt både lune og kolde. Spis dem sammen med en stærk chilisauce, hvis du gerne vil have dem ekstra spicy.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter
    Krydret Proteinrig Fiberrig Madpakke Snacks Tilbehør Hverdagsmad Frokost Indisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter