Shakshuka med hestebønner

Af Pure Dansk™

Varm og krydret shakshuka med hestebønner
Vegetarisk
Vegetarisk
Varm og krydret shakshuka med hestebønner

Shakshuka er en dejlig rund og krydret ret med æg, hestebønner og varmende stærke krydderier. Retten stammer fra Nordafrika, hvor den ofte spises til morgenmad og frokost. Du kan også sagtens spise retten som et aftensmåltid.

Vegetarisk shakshuka med hestebønner – mættende måltid i én pande

Shakshuka er en mellemøstlig klassiker, hvor æg pocheres i en fyldig tomatsauce med løg, hvidløg og varme krydderier. Hestebønnerne giver retten ekstra struktur, protein og en let nøddeagtig smag, der klæder den krydrede base.

Tomater, peberfrugt og bløde løg danner bunden i denne version af shakshuka, hvor hestebønner erstatter almindelige sorte bønner og tilføjer planteprotein og tekstur. Æggene tilberedes direkte i saucen, så du får en ret med både fylde og smag i hver eneste mundfuld. 

En nem vegetarisk ret, der fungerer perfekt til både en alternativ brunch og som en vegetarisk aftensmad. Server med hjemmebagt madbrød til at dyppe i den intense sauce og et drys friske krydderurter for ekstra friskhed

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Shakshuka med hestebønner

Antal
2 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2-4 æg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Topping

  • 1 håndfuld bredbladet persille eller koriander
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og udblød hestebønnerne i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne, og forkog dem i rigeligt vand med lidt salt i 35 minutter. De udblødte hestebønner kan også tilsættes direkte i gryderetten og koge i 40-45 minutter i tomatsaucen sammen med de øvrige ingredienser.  
  • Hak løg og hvidløg fint, og skær peberfrugten i små tern.
  • Svits løg, hvidløg og peberfrugt i en sauterpande med lidt olie. 
  • Krydr med paprika, spidskommen, salt og peber og vend rundt, til grøntsagerne tager farve. 
  • Tilsæt hakkede tomater og forkogte hestebønner, og lad det simre i 5-7 min. 
  • Tilsæt skyllet frisk spinat, og lad det simre indtil spinaten falder sammen. Smag til med salt og peber 
  • Lav huller i tomatsaucen ved at skubbe den lidt til side med en ske, og slå æggene ud i hullerne.
  • Læg låg på panden og lad din shakshuka simre i 5-7 minutter til æggehviderne er faste og blommerne stadig er flydende.
  • Serveringsforslag

    Drys med friskhakket persille eller koriander, og servér evt. med friskbagt brød. 

    Krydret Fiberrig Proteinrig Hurtig Nem Aftensmad Hovedretter Frokost Morgenmad Budgetvenlig Hverdagsmad Vinter Tunesisk

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter