Studenterbrød med ærtemel og hestebønner

Af Pure Dansk™

Studenterbrød med ærtemel og hestebønner
Glutenfri
Glutenfri
Uden mælk
Uden mælk
Studenterbrød med ærtemel og hestebønner

Hjemmelavede studenterbrød med en lækker mørdej på ærtemel, trøffelmasse på hestebønner og hjemmelavet hindbærmarmelade. Den perfekte kombination af sprødhed og cremet blød konfektmasse i en glutenfri kage.

Klassisk studenterbrød med nye karakterer - helt klart bestået!

Blødt, sødt og sprødt – studenterbrød lavet med ærtemel og hestebønner bringer både klassisk smag og moderne ernæring sammen i en version, der er nem at lave derhjemme.

Her får den elskede kage, som er kendt fra danske bagetraditioner, et moderne twist med ærtemel og mosede hestebønner, som giver en mere mættende og fiberrig version af den nostalgiske kage. Ærtemel bidrager med en let nøddeagtig smag, og bælgfrugterne sikrer en blød konsistens i trøffelmassen.

Hvis du ligesom som os er vilde med at prøve nye opskrifter på danske kageklassikere fra bageren, så prøv også vores hindbærsnitte bagt med ærtemel og vores træstammer med hestebønner.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel og Danske Hestebønner.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Studenterbrød med ærtemel og hestebønner

Antal
8
Tid
2 timer

Ingredienser

Mørdej

  • 1½ dl (105 g) Dansk Ærtemel
  • 50 g smør 
  • ¾ dl flormelis 
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ æg
  • Hindbærmarmelade

  • 200 g frosne hindbær
  • 1½ spsk. sukker
  • 1 spsk. vand
  • Trøffel masse

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 12 friske dadler
  • 5 spsk. hindbær marmelade
  • 1½ tsk. vaniljepulver
  • 3 spsk. kakaopulver
  • ¾ dl havregryn
  • ½ knsp. salt 
  • 1½ tsk. romessens 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra.
  • Kog hestebønnerne i 35 minutter i rigeligt letsaltet vand.
  • Hæld kogevandet fra, lad bønnerne køle af og sæt dem til side
  • Mørdej

  • Skær smørret i små tern og bland med ærtemelet i en skål.
  • Hæld flormelis og vaniljesukker i skålen, og vend ægget hurtigt i dejen til en ensartet masse.
  • Stil på køl tildækket med film i minimum 1 time.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rul dejen ud til en aflang firkant (10 x 20 cm) mellem to stykker bagepapir drysset med mel, og bag dejen til den er gylden, i ca. 15 min. Lad bunden køle helt af.
  • Hindbærmarmelade

  • Kom hindbær, vand og sukker i en gryde, og kog i 5-7 minutter. Afkøl marmeladen helt efterfølgende. 
  • Trøffelmasse

  • Blend de kogte hestebønner sammen med de resterende ingredienser i en  foodprocessor, til massen er helt glat. Smag evt. til med mere romessens
  • Samling

  • Fordel den resterende hindbærmarmelade på kagebunden med trøffelmassen ovenpå i et tykt lag. Afkøl det store studenterbrød før udskæring.
  • Skær studenterbrødet ud i 8 stykker.
  • Serveringsforslag

    Pynt studenterbrødet enten med glasur eller smeltet chokolade og toppet med krymmel eller drys.