Crumble med bær, æbler og Anicia linser

Af Pure Dansk™

Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær — Pure Dansk™
Crumble med danske Anicia linser, æbler og bær — Pure Dansk™

Får du gæster på besøg, er denne crumble et sikkert hit. Inspireret af en klassisk crumble har vi tilsat Anicia linser, æbler og bær. Du kan anvende både friske og frosne bær, alt efter hvad der er i sæson, eller hvad du har i fryseren.

Masser af bær og knas på din tallerken

En crumble er en skøn og nem dessert med masser af smag og tekstur, og her har vi givet den nyt liv med et uventet twist: Anicia linser. Når linser blandes med søde bær og sprøde æbler, opstår en innovativ dessert med bid, balance og karakter. En oplagt måde at bruge linser i det søde køkken – og en god måde at overraske både gæster og smagsløg.

Søger du en sundere version af en klassisk crumble, er denne variant med Anicia linser, saftige æbler og bær et oplagt valg. Med masser af protein, kostfibre og en skøn, nøddeagtig smag fra linserne er det et godt alternativ til den traditionelle smuldrekage. 

Lav din crumble med rabarber eller de bær, der er i sæson, og tilpas smagene til årstiden. Til hverdagsforkælelse og gæstedessert!

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Crumble med bær, æbler og Anicia linser

Antal
1 crumble
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser 
  • 250 g smør, blødt
  • 2½ dl sukker
  • 2½ dl hvedemel
  • 4 dl havregryn
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1½ tsk. kanel
  • 1-2 æbler
  • 65 g hasselnødder eller mandler
  • 350 g bær eller rabarber, frosne eller friske
  • Tilbehør

  • 200 g cremefraiche 
  • 2 tsk. vaniljesukker 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Anicia linserne, og kog dem i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 minutter. Hæld kogevandet fra, og stil linserne til side.
  • Tænd ovnen på 175 °C varmluft. Fordel linserne på en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af.
  • Skær smørret i tern, og smuldr det i en skål sammen med sukker og mel. Bland herefter havregryn, vaniljesukker, kardemomme og kanel i dejen med hænderne. Lad crumbledejen stå på køl i 30 minutter.
  • Skær æbler i tern, og hak nødderne groft.
  • Smør et ildfast fad eller en tærteform med smør. Fordel ⅓ af crumbledejen i mindre klumper i bunden af formen, og fordel herefter æbler og bær ovenpå. Bland nødder og de ristede Anicia linser sammen med den resterende crumbledej, og fordel blandingen oven på æbler og bær.
  • Bag crumblen i 45 minutter ved 175 °C varmluft, til den har fået en gylden og sprød overflade.
  • Serveringsforslag

    Kagen smager fantastisk både lun og kold. Servér den med cremefraiche rørt med vaniljesukker. 

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter