Dessertbrownie med hestebønner, råsyltede blåbær og karamelliseret chokolade

Af Pure Dansk™

Dessertbrownie med bønner, råsyltede blåbær og hvid chokolade
Glutenfri
Glutenfri
Dessertbrownie med bønner, råsyltede blåbær og hvid chokolade

Desserten til nytår - intens glutenfri chokoladebrownie med hestebønner serveret med karamelliseret hvid chokolade og råsyltede blåbær.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Dessertbrownie med hestebønner, råsyltede blåbær og karamelliseret chokolade

Antal
12 stykker
Tid
40 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 120 g hasselnødder
  • 3 spsk. smør 
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vaniljesukker 
  • 3 æg
  • ¾ dl sukker 
  • 1 dl brun farin 
  • 6 spsk. kakao
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • Karamelliseret hvid chokolade

  • 100 g hvid chokolade
  • Råsyltede blåbær

  • 150 g frosne blåbær 
  • 1 spsk. citron eller limesaft 
  • 60 g sukker
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

    Chokoladebrownie

  • Skyl hestebønnerne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog i 45 min i rigeligt vand. Hæld vandet fra. 
  • Rist 50 g hasselnødder i ovnen ved 180C i 5-8 minutter 
  • Blend de resterende 70 g hasselnødder til fint hasselnøddemel i en minihakker og kom det i en skål
  • Blend derefter bønner med smeltet smør, vaniljesukker og salt til en fin puré
  • Kom pureen op i skålen. Tilsæt æg og pisk
  • Tilsæt sukker, brunfarin og si kakao og bagepulver i. Pisk det godt sammen
  • Tilsæt melet af hasselnødder  
  • Hak de ristede hasselnødder og chokoladen groft og vend det i dejen
  • Hæld brownie-dejen i en form beklædt med bagepapir
  • Bag kagen i cirka 20-25 minutter ved 175C varmluft
  • Lad kagen køle af og stil den derefter på køl for at blive helt kold
  • Karamelliseret hvid chokolade

  • Hak chokoladen i grove stykker og put i et lille ovnfast fad 
  • Smelt i ovnen på 120C i 45 minutter, vend rundt i det hvert 10. minut
    Det bliver lysebrunt og skiller undervejs, det skal det. 
  • Bred ud på en tallerken beklædt med et stykke bagepapir og stil på køl til at stivne 
  • Råsyltede blåbær

  • Bland frosne blåbær, sukker og 1 spsk citron eller limesaft, 60 g sukker i en skål og stil i køleskabet i 30 minutter før servering
  • Serveringsforslag

    Servér chokoladebrownien med de råsyltede blåbær, karamelliseret hvid chokolade enten hakket i små stykker.

    Nytår Jul Efterår Børnevenlig Kage Dessert

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter