Grøntsagsgryde med Ingrid ærter

Af Pure Dansk™

Grøntsagsgryde med Ingrid ærter
Vegetarisk
Vegetarisk
Grøntsagsgryde med Ingrid ærter

Fyldig og lækker grøntsagsgryde med Ingrid ærter, porre, blomkål, svampe og friske krydderurter i cremet flødesauce. Denne ret smager dejligt med grønt i sæson, eller hvis du har en masse grøntsager i køleskabet, som trænger til at blive brugt.

Skøn og nærende grøntsagsgryde med Ingrid ærter

I denne opskrift har vi valgt at sammensætte danske Ingrid ærter med friske porrer, smagfulde svampe og sødmefulde blomkålsbuketter i en cremet og varm flødesauce fyldt med smag af krydderurter. 

Men har du grøntsager liggende køleskabet, der trænger til at blive brugt, er denne grøntsagsgryde med Ingrid ærter skabt til netop dét. Retten er nem at lave, smækfyldt med smag og rig på planteprotein takket være de danske Ingrid ærter.

En skøn basisopskrift, hvor du kan bruge rester og undgå madspild eller bruge sæsonens grønt – og få en sund, bæredygtig og billig hverdagsret.  
Den vil helt sikkert også gå rent ind hos børnene! 

Servér grøntsagsgryden med flutes eller naanbrød med ærtemel - måske sammen med hjemmelavet glutenfri pasta?

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Grøntsagsgryde med Ingrid ærter

Antal
4 personer
Tid
45 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • 1 porre 
  • 250 g svampe
  • 170 g tomater 
  • ½ blomkål
  • 2½ dl madlavningsfløde
  • 75 g fastmodnet ost 
  • 1 håndfuld bredbladet persille 
  • 3 kviste frisk timian
  • Saft og skal fra 1 citron 
  • Salt og peber
  • 1 spsk. smør til stegning
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl Ingrid ærterne og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra og kog ærterne i letsaltet vand i 25-30 min, til de er færdigkogte. 
  • Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
  • Rens og skyl porre og svampe, og skær porren og svampene i mundretter stykker. 
  • Skyl og skær timian, persille og tomater i mindre stykker, og riv osten fint.
  • Smelt smør i en gryde. Steg porre og svampe med timian i 5 minutter, til porren bliver blødere, og svampene tager farve. 
  • Tilsæt blomkålsbuketterne, kogte Ingrid ærter, fløde, revet ost, citronskal og saften fra citronen. 
  • Smag til med salt og peber. 
  • Lad retten simre i 10-15 minutter, til blomkålen har et let bid. 
  • Tilsæt tomater, timian og persille, og rør det godt rundt i gryden. 
  • Tip

    Denne gryderet smager også dejlig med vores gråærter.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter