Kebab med Anicia linser

Af Pure Dansk™

Kebab med Anicia linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Glutenfri
Glutenfri
Fryseegnet
Fryseegnet
Kebab med Anicia linser

Hjemmelavet kebab med danske Anicia linser og kartofler. Det lækreste fyld til alt fra fladbrød, madpandekager, pita og wraps. Fantastisk smag og konsistens - du vil ikke savne det klassiske kebabkød.

Kebab uden kød, men med masser af smag

Denne kebabopskrift med danske Anicia linser er et genialt alternativ til klassisk kebab med kød. Du får alle de velkendte krydderier og smagen af Mellemøsten, men i en sundere og mere bæredygtig version.

Konsistensen er afgørende i en god plantebaseret kebab – og her er linserne nøglen. De binder naturligt sammen med kartofler, krydderier og lidt kartoffelmel, så du får en fast, formbar blanding, der ikke smuldrer, når den steges på panden.

Kebaben med Anicia linser er krydret, mættende og spækket med plantebaseret protein. Brug den i pita, i en bowl eller som fyld i madpandekager – perfekt til både børn og voksne.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Denne opskrift er udviklet af Umut Sakarya for Pure Dansk.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Kebab med Anicia linser

Antal
10 portioner
Tid
1 time og 35 minutter

Ingredienser

  • 300 g tørrede Danske Anicia Linser
  • 300 g kartofler
  • 2 dl kogevand fra Anicia linserne 
  • 50 g kartoffelmel
  • Rigeligt salt og peber
  • 1 dl olivenolie 
  • 5 g sukker
  • 2 dl fløde, eventuelt plantefløde 
  • 2 spsk. tomatpuré 
  • 2 spsk. løgpulver 
  • 2 spsk. spidskommen 
  • 2 spsk. paprika 
  • 3 tsk. stødt koriander 
  • 1 spsk stødt nelliker 
  • 3 tsk. hvidløgspulver 
  • Tilbehør

  • Wraps, fladbrød, madpandekager eller pita
  • Forslag til fyld

  • Syltet rødkål 
  • Syltede rødløg 
  • Salat
  • Agurk
  • Tomat
  • Chilidressing 
  • Persille 
  • Cremefraiche dressing 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog Anicia linser i rigeligt letsaltet vand i 20-25 minutter, til de er helt møre. Gem 2 dl af kogevandet, når du hælder vandet fra de kogte Anicia linser. 
  • Skræl og kog kartoflerne i rigeligt letsaltet vand i 15 minutter, til de er møre. 
  • Blend Anicia linser, kartofler, kogevand fra Anicia linserne, salt og kartoffelmel til en ensartet masse med en stavblender eller i en almindelig blender i 5 minutter, og stil blandingen til side. 
  • Varm olivenolie op i en gryde og rist spidskommen, paprika, tomatpuré, røget paprika, stødt nelliker og koriander af i et par minutter. 
  • Tilsæt fløde, løgpulver, hvidløgspulver og sukker i gryden. 
  • Rør linsefarsen sammen med krydderierne til en ensartet masse.
  • Kom farsen i en rugbrødsform og dæk den med sølvpapir.
  • Bag farsen ved 150 grader varmluft i 1 time. Farsen må ikke være flydende indeni, men gerne blød. Giv eventuelt farsen lidt mere i ovnen.
  • Køl farsen ned til stuetemperatur og kom den i fryseren natten over, minimum 8 timer.
  • Skær den frosne linsekebab i tynde strimler (ca. 1-2 cm) med en skarp kniv, og steg dem på en pande med olivenolie ved middelvarme i cirka 8-10 minutter til kebaben bliver gylden. Vend ikke stykkerne, før de har fået stegeskorpe, ellers går de i stykker.  
  • Kom kebabstykkerne i din wrap eller pitabrød med sprød salat, løg, agurk, tomat og din yndlingsdressing.
  • Krydret Fiberrig Proteinrig Frokost Aftensmad Grill Børnevenlig Forår Sommer Vinter Efterår Tyrkisk

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter