Smørstegt fiskefilet paneret med ærtemel

Af Pure Dansk

Smørstegt fiskefilet paneret med ærtemel
Uden æg
Uden æg
Uden mel
Uden mel
Smørstegt fiskefilet paneret med ærtemel

Smørstegt fiskefilet paneret med vores ærtemel og helt uden æg. Ærtemelen giver en god sprød skorpe, dejlig smag og tilfører både protein og kostfibre til din fiskefilet. Du kan også lave denne opskrift i en vegetarisk version med panerede selleri eller pastinakker i ærtemel.

Frokostklassiker i ny fortolkning

Saftig smørstegt fisk med sprød panering passer perfekt ind på et dansk frokostbord. Den klassiske fiskefilet får et moderne twist med panering af ærtemel og pankorasp.

Ærtemel tilføjer mere næring end almindelig hvedemel og giver paneringen mere karakter og struktur. Det bidrager med ekstra protein, fibre og en let nøddeagtig smag, der klæder den gyldne panering perfekt, og kombineret med pankorasp får din fiskefilet den helt rigtige tekstur og sprødhed.

Servér på et stykke godt hjemmebagt fuldkornsrugbrød, med en lille kalt remoulade og et skvis citron, og så har den velkendte fiskefilet fået nyt liv med lokale, bælgfrugtsbaserede ingredienser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Smørstegt fiskefilet paneret med ærtemel

Antal
4 personer
Tid
15 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 225 g rødspættefilet
  • 2 dl mælk 
  • 3 dl panko rasp 
  • 1 stk. salt 
  • 1 tsk. peber 
  • Smør til stegning
  • Tilbehør

  • Rugbrød 
  • Remoulade
  • Citron
  • Frisk dild
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Bland ærtemel og mælk sammen i en dyb tallerken til en klistret dej, og stil det til side.
  • Tag en skål og kom panko rasp, salt og peber i skålen, og bland det godt sammen.
  • Vend først rødspættefileterne i den dybe tallerken med den klistrede dej af ærtemel og mælk, indtil de er helt dækket af dej på begge sider.
  • Vend derefter fileterne i panko rasp.
  • Steg fiskefileterne i smør på en varm pande på hver side i 3-4 minutter.
  • Krydr eventuelt med lidt mere salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér dine fiskefilet med citron, dild og rugbrød. De smager også dejligt med hjemmelavede grove pomfritter og remoulade.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter