Fortsæt til indhold
Sommer salat, simpel og frisk med spidskål, spæde salatblade, Ingrid ærter og sæsonens bær.
Danske Ingrid Ærter
Salat med Ingrid ærter, bær og mormordressing
4 personer
40 minutter
Ingredienser
1 dl (90 g) tørrede Danske Ingrid Ærter ½ spidskål 1 hjertesalat eller 2 håndfulde feldsalat 1 håndfuld af sæsonens bær (hindbær, jordbær, blåbær eller brombær)
Mormordressing
1 dl piskefløde 1 spsk. sukker 2 spsk. citronsaft Salt og peber
Hold skærmen tændt
Sådan gør du
Skyl de tørrede Ingrid ærter og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer. Hæld vandet fra dagen efter. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand i 20-25 min, til de er møre. Lad dem eventuelt ligge i kogevandet, til de er ensartet kogt. Lad ærterne køle af og lav imens mormordressingen. Rør alle ingredienserne sammen stille og roligt. Det skal ikke piskes, men blot røres sammen. Lad det stå i 10-15 min til det tykner en smule. Skyl og nnit spidskålen fint og skær hjertesalaten i grove stykker og bland i en stor skål sammen med de kogte Ingrid ærter. Vend 2/3 af mormordressingen i, men gem noget af det til at toppe med til sidst. Anret salaten toppet med friske bær, og det sidste mormordressing.
Serveringsforslag
Produkter
Pure Dansk gør det nemmere at få linser, ærter og bønner på tallerkenen og få dem så lokalt som muligt, nemlig dyrket på de danske marker. Hele vejen fra jord til bord foregår i Danmark, hvor de høstes, renses og pakkes, før de lander på dit spisebord.
→ Alle produkter