Tikka masala med blomkål, Ingrid ærter og hestebønner

Af Pure Dansk™

Tikka masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål - Pure Dansk™
Vegetarisk
Vegetarisk
Tikka masala med Ingrid ærter, Hestebønner og blomkål - Pure Dansk™

Lækker og cremet traditionel ret fra det indiske køkken. Denne udgave er vegetarisk med Ingrid ærter og hestebønner, hvor vi har erstattet kyllingen med blomkål. Den smager skønt sammen med vores nemme pandebrød med ærtemel.

Beviset på at Tikka masala sagtens kan fungere uden kød, får du her i en version med danske bælgfrugter

Tikka masala har rødder i det nordindiske køkken og er kendt for sin krydrede, cremede tomatsauce. I denne vegetariske version får klassikeren nyt liv med blomkål, Ingrid ærter og danske hestebønner, der bidrager med både tekstur og plantebaseret protein. En oplagt hverdagsret for dig, der vil spise mere grønt og samtidig nyde autentiske indiske smage. 

Blomkål, Ingrid ærter og hestebønner giver retten en unik balance mellem blødhed og bid, samtidig med at de tilfører vigtige næringsstoffer som fibre og protein. Kombinationen af bælgfrugter og krydderier giver en mættende gryderet med masser af umami.

Lav vores nemme naanbrød med ærtemel til, og dyp brødet i den skønne sauce. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Ingrid Ærter og Danske Hestebønner.

Danske Ingrid Ærter

Danske Ingrid Ærter

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Tikka masala med blomkål, Ingrid ærter og hestebønner

Antal
4 personer
Tid
55 minutter

Ingredienser

  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Ingrid Ærter
  • ½ dl (45 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 løg
  • 3 hvidløg
  • ½-1 frisk chili
  • 2 spsk. revet ingefær
  • ½ dl vand
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 spsk. olie
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 400 g passata (mosede tomater)
  • 4 dl vand
  • 2 dl piskefløde
  • ½ terning grøntsagsbouillon
  • ½ blomkål
  • Salt og peber
  • Topping

  • Lidt frisk chili og friskhakket koriander
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Ingrid ærter og hestebønner, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og Ingrid ærterne, og stil dem til side.
  • Pil løg og hvidløg, skær chili og ingefær i mindre stykker, og blend med ½ dl vand til en grov pasta.
  • Svits garam masala og gurkemeje af på en varm sauterpande eller i en gryde i et par minutter, uden at det brænder på.
  • Tilsæt olie og løg-hvidløg-chili-ingefær-pastaen, og rør rundt. Tilsæt smør og tomatpuré, og steg det i et par minutter.
  • Hæld passata, vand, fløde, udblødte Ingrid ærter og hestebønner i gryden, og tilsæt ½ bouillonterning. Lad det simre i 40-45 minutter, til saucen bliver tyk og cremet, og hestebønner og Ingrid ærter er færdigkogte og møre. Smag til undervejs.
  • Imens gryderetten koger, tilberedes blomkålen i ovnen.
  • Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Blomkålen lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, og vendes i salt, peber og olie.
  • Rist blomkålen i ovnen ved 200 °C varmluft i cirka 10 minutter, til den får lidt farve.
  • Når bønnerne og ærterne er kogt møre, tilføjes ristet blomkål, og der røres forsigtigt rundt i gryden. Smag til med salt og peber.
  • Serveringsforslag

    Servér tikka masala med et drys chili og frisk koriander på toppen.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter