Vaniljekranse med ærtemel

Af Pure Dansk™

Vaniljekranse med ærtemel
Vaniljekranse med ærtemel

Sprøde vaniljekranse smager dejligt både til jul og som en lækker hapser til eftermiddagskaffen. Prøv denne version af den klassiske småkage med ærtemel, som giver kagen sprødhed og sødme.

Fyldig smag, knasende krumme og masser af julestemning

Vaniljekranse er en af julens mest elskede småkager, og med Ingrid ærtemel i dejen får de et moderne løft. Ærtemel tilføjer ikke kun et strejf af en nøddeagtig smag, men også protein og kostfibre, som gør kagerne lidt mere næringsrige end den klassiske version. Konsistensen forbliver sprød og let smøragtig, præcis som en vaniljekrans skal være.

Den karakteristiske form bevares, og den rige smag af vanilje træder tydeligt frem. Vaniljekranse med ærtemel er oplagte til julebagning for både børn og voksne – og et hyggeligt bud på, hvordan man kan bruge danske bælgfrugter i det søde køkken. Bag til julefrokost, adventshygge eller som en gaveidé i glas med sløjfe.

Til den søde juletid hører der sig flere klassiske småkager til, og du finder også vores bud på krydrede brunkager med Ingrid ærter og pebernødder med ærtemel, hvis du vil have flere idéer til bagningen. 

I denne opskrift har vi anvendt vores Dansk Ærtemel.

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Vaniljekranse med ærtemel

Antal
25-30 vaniljekranse
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 75 g Dansk Ærtemel
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv på et skærebræt. Bland vaniljekorn og 1 spsk. sukker sammen i en skål, indtil vaniljekornene er fordelt i sukkeret.
  • Tilsæt resten af sukkeret, ærtemel, hvedemel, 1 tsk. vaniljesukker og blødt smør, og rør ingredienserne godt sammen.
  • Pisk ægget sammen, kom det i skålen, og saml dejen til en ensartet småkagedej.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en tylle med dybe riller. Sprøjt dejen ud i runde kranse på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag vaniljekransene ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter, eller til de er let gyldne.
  • Lad vaniljekransene køle af på en rist, inden de serveres.
  • Tip

    Vaniljekransene kan holde sig en tæt lukket beholder i cirka 14 dage.

    Denne opskrift finder du i vores Bagebog — Bag med bælgfrugter

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter