Vegetar bolognese med danske linser

Af Pure Dansk™

Vegetar bolognese med danske linser
Vegetarisk
Vegetarisk
Vegetar bolognese med danske linser

Denne intense og velsmagende linsebolognese med Anicia linser er et lækkert alternativ til den klassiske bolognese med oksekød. Og vi tør godt vove at påstå, at man ikke savner noget fra den traditionelle udgave. Vores danske Anicia linser koger ikke ud og giver derved en god struktur og fylde i retten.

Danske linser giver en solid base i en grøn version af den italienske bolognese

Fyldig bolognese lavet med danske Anicia linser giver samme smag og konsistens som den klassiske kødsovs – bare uden kød. Tomat, urter og linser smelter sammen til en velsmagende vegetarisk ret, der mætter og er rig på planteprotein.

Den naturlige umami og bid fra Anicia linser gør det nemt at skifte kødet ud, uden at gå ned på smag eller struktur. En kødfri favorit, der bringer både klima og smag i balance.

Hvis du har tid, så gør det lidt ekstra lækkert og prøv vores opskrift på hjemmelavet pasta med ærtemel.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Vegetar bolognese med danske linser

Antal
4 personer
Tid
1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 100 g brune svampe
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • ½ dl mælk eller plantefløde
  • 1½ dl rødvin, bør ikke udelades
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse hakket tomat
  • 2 laurbærblade
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 dl vand
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 spsk. frisk timian eller oregano, alternativt 2 tsk tørret
  • En knivspids salt
  • Friskkværnet peber
  • Topping

  • Fastmodnet ost
  • Friske krydderurter
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Snit løget fint. Hak eller riv hvidløgene fint. Skyl og skær champignon i små tern, skræl og riv guleroden fint. Hak de friske krydderurter.
  • Kom olie og løg i en gryde ved lav varme og steg i et par minutter, uden at løget får farve.
  • Tilsæt hvidløg, gulerod, champignon, chiliflager, krydderier og smør og steg ved middel varme i et par minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og svits det godt af, uden at det brænder på.
  • Tilsæt rødvin og lad koge op i et par minutter.
  • Tilsæt mælk, hakket tomat, laurbærblade, bouillonterning og vand. Lad tomatsaucen simre i 15-30 minutter under låg. Jo længere den får, desto kraftigere smag.
  • Når retten har simret skylles Anicia linserne og tilsættes. Lad det hele simre i yderligere 25 minutter under låg. Tilsæt eventuelt ekstra vand undervejs, hvis det behøves. Smag gerne på linserne undervejs for at bedømme, om de har det rette bid, du ønsker.
  • Smag saucen til med peber og salt.
  • Serveringsforslag

    Servér linsebolognesen med pasta, revet ost, friskkværnet peber og lidt friske krydderurter på toppen.

    Opskriftvideo

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter