En uge med danske råvarer i sæson - april

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson - april
En uge med danske råvarer i sæson - april

Denne madplan med april måneds råvarer i sæson består af 7 dage med danske bælgfrugter.

Vi har samlet et udpluk af smagfulde retter med grønt i sæson i april. I denne måneds madplan vil du finde lækre og mættende hverdagsretter for hele familien med sæsonens danske gulerødder, løg, kartofler, tomater, porrer, svampe og spinat. 

Prøv denne madplan med 7 x aftensmad med råvarer i sæson. Denne måneds opskrift til den søde tand er påskekage med ærtemel. Vores madplaner gør det nemmere for dig at sammensætte smagfulde måltider med danske linser, ærter, bønner og råvarer i sæson.

Den klassiske lasagne med Anicia linser

Den klassiske lasagne med Anicia linser

Lasagne er en hverdagsklassiker hos mange. Denne opskrift er uden kød, og vi garanterer dig, at du ikke vil mangle det. Linserne tilfører både masser af mæthed, smag og fylde til lasagnen.

Den klassiske lasagne med Anicia linser
Fyldte kartofler med sprøde linser, ærter og tomatsalat

Fyldte kartofler med sprøde linser, ærter og tomatsalat

Da kartoflen kom til Danmark, overtog den historisk set pladsen for de danske ærter og linser på tallerkenen. Her mødes de i en fyldig og mættende ret, hvor de sprøde Anicia linser og Ingrid ærter smager fantastisk sammen med den bløde varme kartoffel og de friske grøntsager.

Fyldte kartofler med sprøde linser, ærter og tomatsalat
Burger med hestebønnebøf

Burger med hestebønnebøf

En syndig hjemmelavet burger med en saftig bøf af danske hestebønner og quinoa. Den er nem at lave og smager fantastisk. I din burger anbefaler vi en hummus med Ingrid ærter, en sprød dansk salat og syltede danske agurker og rødløg.

Burger med hestebønnebøf
Fiskefrideller med kartofler, dild og Ingrid ærter

Fiskefrideller med kartofler, dild og Ingrid ærter

Lækre fiskefri og veganske fiskefrikadeller med danske Ingrid ærter. Svampet konsistens og fyldt med smagen du kender i en citron-, tang- og dild-delle.

Fiskefrideller med kartofler, dild og Ingrid ærter
Grøntsagspandekager med laksesalat og spinat

Grøntsagspandekager med laksesalat og spinat

Nemme grøntsagspandekager med ærtemel og toppet med rørt laksesalat. De er gode både til frokost, aftensmad eller servér dem som indbydende gæstemad. Pandekagerne er glutenfri og uden æg.

Grøntsagspandekager med laksesalat og spinat
Broccoli og porre tærte med ærtemel

Broccoli og porre tærte med ærtemel

Glutenfri tærte med ærtemel og fyld af broccoli og porre. Du kan tilsætte bacon for en røget smag. Nem og lækker aftensmad eller frokost.

Broccoli og porre tærte med ærtemel
Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat

Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat

Svampede og mættende grønne frikadeller med champignon og Ingrid ærter. Her serveret med en cremet kold kartoffelsalat med sprøde Anicia linser, krydderurter og hvid dressing.

Svampefrikadeller med Ingrid ærter og kold kartoffelsalat
Glutenfri påskekage med ærtemel

Glutenfri påskekage med ærtemel

Skøn kage med ærtemel og påskeæg på toppen. Kagen er glutenfri og perfekt til påskebordet.

Glutenfri påskekage med ærtemel

Over 300 gratis opskrifter

Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
→ Opskrifter