En uge med danske råvarer i sæson - februar


Denne madplan med februar måneds råvarer i sæson består af 7 dage med danske bælgfrugter.
Prøv denne madplan med 7 x aftensmad med råvarer i sæson. Denne måneds opskrift til den søde tand er fastelavnsboller med creme og ærtemel. Vores madplaner gør det nemmere for dig at sammensætte smagfulde måltider med danske linser, ærter, bønner og råvarer i sæson.

Tacos med Ingrid ærter og hestebønner
Nemt tacofyld med fantastisk smag fra danske hestebønner og Ingrid ærter. Servér med nem dressing og lynsyltede rødløg.
Tacos med Ingrid ærter og hestebønner
Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel
Krydrede sprøde indiske Pakoras med fyld af Ingrid ærter, kartofler, gulerødder, løg og varme krydderier. Ærtemelet hjælper med at binde farsen.
Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel
Boller i karry med Anicia linser og ærtemel
Boller i karry er lækker hverdagsmad for hele familien. Denne grønne version med smagfulde boller med linser er et sikkert hit for både børn og voksne. I vores opskrift på boller i karry er der tilføjet æble og lune krydderrier i den klassiske cremede karrysauce.
Boller i karry med Anicia linser og ærtemel
Gryderet med Anicia linser og aubergine
En dejlig linsegryde med smag som hvis den havde simret hele dagen. Smagfuld fylde fra Anicia linser, aubergine, cherrytomater og dejlige krydderier.
Gryderet med Anicia linser og aubergine
Fyldt aubergine med gråærter og svampe
Fyldte auberginer med smagfuldt fyld af gråærter og svampe, fuld af umami og med frisk yoghurtdressing på toppen.
Fyldt aubergine med gråærter og svampe
Shepherd’s Pie med Anicia linser og Ingrid ærter
Shephards Pie er en traditionel engelsk ret med kartoffelmos, som tilberedes i ovnen. Prøv vores vegetariske version af denne varme og smagfulde ret, hvor lammekødet er erstattet med Anicia linser og Ingrid ærter. Dejlig grøn hverdagsret med bælgfrugter at lune sig på til de regnfulde efterårsdage og kolde vintermåneder.
Shepherd’s Pie med Anicia linser og Ingrid ærter
Kartoffel porre suppe med Ingrid ærter
En hverdagsfavorit til at lune sig på i de kolde efterårs- og vintermåneder. Cremet og fyldig kartoffelsuppe med porre og Ingrid ærter. I denne opskrift er der tilsat Ingrid ærter i suppen, som gør den nem at lave, da de koger sammen med de øvrige ingredienser. Prøv suppen toppet med sprøde Ingrid ærter.
Kartoffel porre suppe med Ingrid ærter
Fastelavnsboller med creme og ærtemel
Glæd dig til at sætte tænderne i disse gammeldags fastelavnsboller med ærtemel. De er luftige og fyldt med lækker vaniljecreme, lige præcis som den klassiske hjemmelavede fastelavnsbolle du kender. Ærtemelen tilfører kostfibre og god næring til den sødmefulde bolle.
Fastelavnsboller med creme og ærtemel