En uge med danske råvarer i sæson - februar
Madplan med februar måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter, Anicia linser og Gråærter
Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
Dag 1: Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel
Krydrede sprøde indiske Pakoras med fyld af Ingrid ærter, kartofler, gulerødder, løg og varme krydderier. Ærtemelet hjælper med at binde farsen.
Danske råvarer i sæson: Kartofler, Gulerødder & Løg
Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel
Dag 2: Minestronesuppe med Ingrid ærter
Fyldig minestronesuppe med Ingrid ærter. Nem og mættende suppe med grøntsager og pasta.
Danske råvarer i sæson: Løg, Hvidløg og Gulerødder
Dag 3: Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost
Snasket cowboytoast med danske Anicia linser, bløde løg og ost. Med masser af velsmag og fylde fra linsefyldet, dybde fra de bløde, karamelliserede løg og en cremet smag fra smeltet ost. Fyldt med smag, som en klassisk cowboytoast skal være.
Danske råvarer i sæson: Løg
Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost
Dag 4: Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie
Linsesalat med danske Anicia linser, gulerødder, pistacienødder og skøn syrlig vinaigrette. Kan nydes både kold og lun.
Danske råvarer i sæson: Gulerødder & Løg
Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie
Dag 5: Galette tærte med gråærter, kål og svampe
Galette er en nem tærte uden tærteform. Denne er fyldt med gråærter, kål og svampe. I tærtedejen er der ærtemel i stedet for fuldkornsmel. Det hele giver tilsammen en fyldig og lækker hjemmelavet tærte.
Danske råvarer i sæson: Grønkål, Svampe, Løg & Hvidløg
Galette med gråærter, kål og svampe
Dag 6: Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos
Millionbøf med kartoffelmos er en dejlig mættende vinterret. Anicia linserne giver en skøn krydret smag og et godt bid. Retten kan sagtens laves helt uden kød.
Danske råvarer i sæson: Kartofler, Gulerødder & Løg
Dag 7: Grillede svampe med hestebønner og friskost med krydderurter
Krydret og dejlig moussaka med danske Anicia linser, aubergine og kartofler. Vegetarisk og fuld af smag. En ret fuld af umami fra stegte hestebønner og grillede svampe tilført en dejlig frisk smag fra friskost med krydderurter. Skøn både som tilbehør til plantebøffen eller stegen eller et måltid med ristet brød.
Danske råvarer i sæson: Svampe
Grillede svampe med hestebønner og friskost med krydderurter
Til den søde tand: Gammeldagsfastelavnsboller med ærtemel og creme
Gammeldags fastelavnsboller med ærtemel, præcis som de skal være. Luftige og fyldt med skøn vaniljecreme og hvad du ellers elsker. Chokolade, bær eller marcipan.