En uge med danske råvarer i sæson - februar

En uge med danske råvarer i sæson - februar

Af Pure Dansk™

En uge med danske råvarer i sæson - februar

Madplan med februar måneds danske råvarer i sæson og danske hestebønner, Ingrid ærter, Anicia linser og Gråærter

Vi har samlet et udpluk af smagfulde retter med grøntsager og frugter i sæson i februar. Prøv denne madplan, som gør det nemmere for dig at sammensætte måltider med linser, ærter, bønner og danske råvarer i sæson.

Du kan også søge specifikt på de danske råvarer i sæson her på siden.
 

Dag 1: Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel

Krydrede sprøde indiske Pakoras med fyld af Ingrid ærter, kartofler, gulerødder, løg og varme krydderier. Ærtemelet hjælper med at binde farsen.  
Danske råvarer i sæson: Kartofler, Gulerødder & Løg  

Pakoras med Ingrid ærter og ærtemel

Dag 2: Minestronesuppe med Ingrid ærter 

Fyldig minestronesuppe med Ingrid ærter. Nem og mættende suppe med grøntsager og pasta. 
Danske råvarer i sæson: Løg, Hvidløg og Gulerødder 

Minestrone med Ingrid ærter

   

Dag 3: Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost

Snasket cowboytoast med danske Anicia linser, bløde løg og ost. Med masser af velsmag og fylde fra linsefyldet, dybde fra de bløde, karamelliserede løg og en cremet smag fra smeltet ost. Fyldt med smag, som en klassisk cowboytoast skal være.  
Danske råvarer i sæson: Løg

Cowboytoast med fyld af Anicia linser, bløde løg og smeltet ost 


 

Dag 4: Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie 

Linsesalat med danske Anicia linser, gulerødder, pistacienødder og skøn syrlig vinaigrette. Kan nydes både kold og lun. 
Danske råvarer i sæson: Gulerødder & Løg 

Linsesalat med bagte gulerødder, rødløg og pistacie


Dag 5: Galette tærte med gråærter, kål og svampe

Galette er en nem tærte uden tærteform. Denne er fyldt med gråærter, kål og svampe. I tærtedejen er der ærtemel i stedet for fuldkornsmel. Det hele giver tilsammen en fyldig og lækker hjemmelavet tærte. 
Danske råvarer i sæson: Grønkål, Svampe, Løg & Hvidløg  

Galette med gråærter, kål og svampe


 

Dag 6: Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos er en dejlig mættende vinterret. Anicia linserne giver en skøn krydret smag og et godt bid. Retten kan sagtens laves helt uden kød.  
Danske råvarer i sæson: Kartofler, Gulerødder & Løg  

Millionbøf med Anicia linser og kartoffelmos


Dag 7: Grillede svampe med hestebønner og friskost med krydderurter  

Krydret og dejlig moussaka med danske Anicia linser, aubergine og kartofler. Vegetarisk og fuld af smag.  En ret fuld af umami fra stegte hestebønner og grillede svampe tilført en dejlig frisk smag fra friskost med krydderurter. Skøn både som tilbehør til plantebøffen eller stegen eller et måltid med ristet brød.  
Danske råvarer i sæson: Svampe 

Grillede svampe med hestebønner og friskost med krydderurter 

 

Til den søde tand: Gammeldagsfastelavnsboller med ærtemel og creme 

Gammeldags fastelavnsboller med ærtemel, præcis som de skal være. Luftige og fyldt med skøn vaniljecreme og hvad du ellers elsker. Chokolade, bær eller marcipan. 

 



Gammeldags fastelavnsbolle med ærtemel og creme 


 

  

Find mange flere opskrifter og inspiration ved at søge på de danske råvarer her på siden.