Burger med hestebønnebøf

Af Pure Dansk™

Burger med hestebønnebøf
Vegetarisk
Vegetarisk
Burger med hestebønnebøf

En syndig hjemmelavet burger med en saftig bøf af danske hestebønner og quinoa. Den er nem at lave og smager fantastisk. I din burger anbefaler vi en hummus med Ingrid ærter, en sprød dansk salat og syltede danske agurker og rødløg.

Der er masser af smag i denne vegetariske burger med danske bælgfrugter

Saftige bøffer lavet på danske hestebønner giver en plantebaseret burger med masser af smag og bid. Hestebønnebøffer er et genialt alternativ til kød i burgeren – fulde af protein, smag og tekstur. 

Det er en burgerbøf til både grillaftener og hverdagsmad, hvor du vil skære ned på kød, men stadig holde fast i den klassiske burgeroplevelse.

Brug bønnebøffen i en hjemmelavet burger med friske grøntsager, syltede rødløg og som her med en cremet, hjemmelavet hummus for et måltid, der både mætter og begejstrer.

Du kan også prøve vores anden opskrift på en burger med Ingrid ærtebøf og rødbede-spread.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Hestebønner.

Danske Hestebønner

Danske Hestebønner

Burger med hestebønnebøf

Antal
6-8 hestebønne bøffer
Tid
50 minutter

Ingredienser

  • 2 dl (180 g) tørrede Danske Hestebønner
  • 1 dl tørret dansk quinoa 
  • 1½ dl havregryn
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 70 g fetaost eller gedeost 
  • 3 tsk. chilisauce, kan udelades
  • 1 tsk. salt 
  • 1 tsk. peber 
  • ½ tsk røget paprika 
  • 2 tsk paprika 
  • Vælg dit eget yndlingsfyld - Vi anbefaler

  • Burgerboller 
  • Agurk
  • Tomat
  • Salat i sæson 
  • Syltede rødløg og agurker 
  • Hummus med Ingrid ærter 
  • Ketchup
  • Ost
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede hestebønner og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra hestebønnerne og kog i rigeligt vand i 40-45 minutter.
  • Skyl og kog quinoa i 15 min eller efter anvisning på pakken. 
  • Nu bliver det nemt! Blend alle ingredienser: hestebønner, quinoa, havregryn, tomatpuré, ost, chilisauce, salt og peber. Lad stå i 5 minutter og trække, så farsen kan sætte sig lidt.
  • Form til bøffer med hænderne
  • Steg på begge sider ved middel varme på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Kom eventuelt en skive ost på toppen, som kan smelte. 
  • Varm burgerboller og skær de øvrige ingredienser. 
  • Serveringsforslag

    Smør den lune burgerbolle med hummus med Ingrid ærter, og hvad du ellers godt kan lide i din burger, og servér evt. med sprøde fritter til.

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter