Cookies med chokolade, gråærter og ærtemel

Af Pure Dansk™

Cookies med chokolade, gråærter og ærtemel
Fryseegnet
Fryseegnet
Cookies med chokolade, gråærter og ærtemel

Sprøde udenpå og bløde indeni, præcis som gode cookies skal være. I denne opskrift er gråærterne anvendt som alternativ til hasselnødder.

Cookies med chokolade og nordiske bælgfrugter i ny version

Bagværk kan sagtens være både sødt og næringsrigt, du når bager med bælgfrugter. Her kombineres gråærter og ærtemel med mørk chokolade i cookies, der overrasker med sprødhed og en blød midte.

Gråærter og ærtemel gør det muligt at bage småkager med lavt klimaaftryk og højt indhold af planteprotein. Kombinationen skaber en moderne småkage, der både kan bruges som snack og på kagebordet. 

Gråærter i småkager er altså en smart måde at gøre søde snacks mere mættende og nærende. Sammen med ærtemel og mørk chokolade får du en proteinrig snack, der tilfredsstiller både børn og voksne.

Prøv også vores cookies med Ingrid ærter og oplev, hvor godt det smager med bælgfrugter i dine småkager.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Gråærter og Dansk Ærtemel.

Danske Gråærter

Danske Gråærter

Dansk Ærtemel

Dansk Ærtemel

Cookies med chokolade, gråærter og ærtemel

Antal
20 stk.
Tid
1 time og 35 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Gråærter
  • 2 dl (140 g) Dansk Ærtemel
  • 250 g smør
  • 2¾ dl brun farin
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 5 dl hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g chokolade
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl gråærterne, og sæt dem i blød i rigeligt vand i køleskabet i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra, og kog gråærterne i rigeligt, letsaltet vand i 30-35 minutter, til de er møre. Hæld kogevandet fra, og stil ærterne til side.
  • Kom smør, brun farin og sukker i en skål, og pisk det hurtigt sammen. Pisk 1 æg i ad gangen. Sigt hvedemel, ærtemel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker i dejen, og ælt dejen let sammen.
  • Hak chokolade og gråærter groft, og vend begge dele i dejen. Sæt cookiedejen på køl i 1 time.
  • Tænd ovnen på 180 °C varmluft. Form cookiedejen til 20 kugler med en spiseske, og placér dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem i 10-12 minutter, til de er gyldne i kanten og begynder at sprække let ovenpå.
  • Lad de færdigbagte cookies afkøle på en rist inden servering.
  • Tip

    De sprøde cookies kan opbevares i en lufttæt beholder i op til 3 dage. Du kan også med fordel fryse den ubagte cookiedej ned i kugler. Og voila, har du cookiedej klar i fryseren, kan du altid bage en plade sprøde cookies til uventede gæster.

    Denne opskrift finder du i vores Kogebog — Bælgfrugter

    Opskriftvideo