Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Af Pure Dansk™

Fisk i fad med Anicia linser og grønt
Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Nem opskrift på fisk i fad med Anicia linser og grøntsager i flødesauce, som ikke kræver mange timer i køkkenet. Smager fantastisk og kan varieres efter sæson.

Fisk i fad med bælgfrugter og grønt - sund hverdagsmad med danske råvarer

Fisk i fad med linser er et genialt bud på et sundt og enkelt aftensmåltid. Den ovnbagte fisk kombineret med Anicia linser, selleri og fennikel giver en mættende og smagfuld hverdagsret fyldt med protein og grønt. De små, mørke linser suger smag fra saucen og fungerer som både fyld og ernæringsboost. 

Kombinationen af fisk, grøntsager og Anicia linser giver et komplet måltid med både omega-3, kostfibre og mættende proteiner. Alt samles i ét fad, hvilket gør retten oplagt til både hverdagsaftener og som sund comfort food med nordisk afsæt. En god måde at integrere mere bælgfrugt i familiens ugemenu.

Servér med spidskålssalat med æbler, Anicia linser og fennikel eller prøv en af vores mange andre salater med Ingrid ærter, hestebønner eller linser.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Fisk i fad med Anicia linser og grønt

Antal
4 personer
Tid
1 time og 30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 500 g torsk, fileter
  • 5 stilke bladselleri
  • 2 æbler 
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 250 g knoldselleri
  • Marinade til fisk

  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 citron
  • Sauce

  • 1 bundt frisk dild 
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl piskefløde
  • ½ citron, saft og revet skal
  • Salt og peber
  • 1 håndfuld frisk mynte 
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl og kog de tørrede Anicia linser i rigeligt vand i ca. 25 minutter.
  • Hæld vandet fra linserne og stil til side.
  • Mariner torskefilet i citron, hvidløg og persille, og stil i køleskabet i minimum 30 minutter, gerne 1 time.
  • Skyl bladselleri, fennikel, æble, skræl knoldselleri og skær det hele i tern
  • Tænd ovnen på 180 °C, og hæld alle grøntsager, linser og ingredienser til sauce i et ildfast fad, og bag det i ovnen i 30 minutter.
  • Placér fisken ovenpå og skru ovnen ned på 165 °C og bag i 15-20 minutter.
  • Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter