Græske frikadeller med Anicia linser og kylling

Af Pure Dansk™

Græske frikadeller med Anicia linser og kylling - Pure Dansk™
Fryseegnet
Fryseegnet
Græske frikadeller med Anicia linser og kylling - Pure Dansk™

Krydrede deller med mindre kød og flere bælgfrugter, smagt til med grønne krydderier inspireret fra det græske køkken.

Sunde frikadeller med danske bælgfrugter

Sådan laver du saftige frikadeller med kylling og Anicia linser inspireret af det græske køkken. En nem opskrift med autentiske krydderier, som giver masser af smag. 

Græske kyllingefrikadeller med linser er en lækker hverdagsret, der kombinerer tradition og næring. Kombinationen af middelhavskrydderier, møre linser og magert kød giver både proteiner og kostfibre. De danske Anicia linser bidrager med en let nøddeagtig smag og gør retten ekstra mættende – perfekt til dem, der ønsker et proteinrigt måltid med et twist.

De græske frikadeller kan serveres med ovnstegte kartofler som her, eller være en del af middelhavsinspireret buffet med tzatziki, vandmelonsalat med Anicia linser og cremet feta og græske spanakopitas.

I denne opskrift har vi anvendt vores Danske Anicia Linser.

Danske Anicia Linser

Danske Anicia Linser

Græske frikadeller med Anicia linser og kylling

Antal
4 personer
Tid
30 minutter

Ingredienser

  • 1 dl (90 g) tørrede Danske Anicia Linser
  • 250 gram hakket kyllingekød
  • 2 æg
  • ¾ dl havregryn
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. tørret rosmarin
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • Tzatziki

  • 3 dl græsk yoghurt eller skyr
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • Saft fra ½ citron
  • ½ tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • Ovnkartofler

  • 800-1000 g kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. rosmarin & 1,5 tsk. timian
  • 1,5 tsk. salt og  ½ tsk. peber
  • Hold skærmen tændt

    Sådan gør du

  • Skyl de tørrede Anicia linser og sæt dem i blød i rigeligt vand på køl i minimum 12 timer.
  • Hæld iblødsætningsvandet fra linserne, og kom dem i en skål med hakket kyllingekød, løg, hvidløg, æg, havregryn og krydderier. Blend massen med en stavblender eller i en minihakker. 
  • Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet, mens du forbereder ovnkartofler og tzatziki. Tænd ovnen på 200°C varmluft. 
  • Riv agurken på et rivejern, kom massen i en skål og drys med 1,5 tsk. salt for at udvande agurken. Lad det stå og trække, mens du forbereder ovnkartoflerne og resten af ingredienserne til tzatzikien.
  • Rens og skær kartoflerne i grove både, kom krydderier og olie på og mix. Sæt kartoflerne i ovnen, indtil de er gyldne og færdigbagte.
  • Vend yoghurt, presset hvidløg og citronsaft sammen med en ske. Klem det drænede vand ud af agurken med dine hænder, tilsæt og rør agurkemassen sammen med yoghurt/skyr-blandingen. Sæt på køl mens du steger dine græske deller. 
  • Varm en pande til middel-lav varme og form frikadellerne til en rund aflang form med to spiseskeer. Steg dem gyldne i cirka 7-8 minutter på hver side.
  • Serveringsforslag

    Nyd de krydrede græske deller med Anicia linser, ovnkartofler og tzatziki. 

    Over 300 gratis opskrifter

    Gå på opdagelse i Danmarks største opskriftunivers med bælgfrugter og find masser af inspiration til opskrifter med danske økologiske linser, ærter og bønner.
    → Opskrifter